Nöje

”Jag hade tagit kokain”

Av: 

Christian Ström

Jakob Nilsson

NÖJE

I går dömdes han till fängelse – nu talar Sebbe Staxx ut om kvällen som spårade ur

Rapparen "Sebbe Staxx" döms till sex månaders fängelse för narkotika- och vapenbrott.

Nu talar han ut om domen.

– Hade jag inte tagit återfallet så hade jag inte hamnat i den situationen, säger han till Nöjesbladet.

I går dömdes artisten Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset, 27, i tingsrätten till sex månaders fängelse för narkotikabrott, dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Nu berättar han om julikvällen förra sommaren.

– Jag var påverkad och hade tagit kokain. Jag befann mig i en situation som jag inte borde ha befunnit mig i. Och som jag aldrig hade befunnit mig i om det inte varit så att jag tagit ett återfall, säger han till Nöjesbladet.

”En riktigt dålig dag”

I slutet av 2011 behandlades "Sebbe" för sina drogproblem. När han den 12 juli i fjol greps av polis hade han varit ren i nio månader.

– Den här dagen hade jag fått en massa dåliga nyheter på hemmafronten. En riktigt dålig dag. Det resulterade i att jag bröt min nykterhet, som jag haft en längre tid, och började dricka. Jag beslutade mig även för att ta kokain, vilket jag haft ett grovt problem med innan, säger han.

Han vidhåller dock att pistolen som hittades på restaurangen inte tillhört honom. Han pekar också på att den tekniska bevisningen inte kunnat binda honom till föremålet.

– Det var inte min pistol. Jag hade inte sett den innan och jag tänker inte spekulera i var den kom ifrån. Det är inte min ensak.

Kommer ni att överklaga?

– Det är mellan mig och min advokat. Men jag hävdar ju än i dag att det inte var min pistol. Jag är inte nöjd med domen. Jag tycker inte att jag ska bli fälld för ett brott som jag inte har begått.

Går i terapi

"Sebbe" berättar att han efter gripandet återupptog kontakten med beroendecentret och började gå i kognitiv beteendeterapi.

– Jag är på en bra bana i livet. Det är jobb och familj som gäller för mig, säger han.

– Förut när man festade så varade de här svackorna i månader. Nu varade det i en kväll. Men jag fick ju rejäla konsekvenser av bara den här kvällen.

Sebastian Stakset

Yrke: Artist

Ålder: 27

Bor: Stockholm

Familj: Flickvän och två barn

Om: Medlem i hiphop-gruppen Kartellen sedan 2008. Har suttit i fängelse i sammanlagt fem år. I höstas satte han upp egenskrivna föreställningen "Medans vi faller" på Stockholm stadsteater.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje