Mejla

Jan-Olov Andersson

Sympatiske Pugh lär ha fått många nya kompisar

NÖJE

Han kanske inte blir folkkär på ett Plura-vis.

Men det känns som att efter den starka säsongsstarten av ”Så mycket bättre”, fick den genomsympatiske Pugh Rogefeldt, 65, närmare två ­miljoner nya polare i tv-­sofforna.

För mig som har åldern inne, som har vuxit upp med hur han bröt ny mark genom att sjunga rock på svenska och som även har intervjuat honom, bjöd väl inte programmet på några större överraskningar.

För andra, kan jag tänka mig att det måste ha känts som att få ett helt liv ­serverat i tv-rutan på en och en halv timme.

Under tidigare säsonger har artisterna ibland ­berättat om viktiga händelser i sina liv med rätt yviga gester. Och så har det gärna fällts några ­tårar och övriga vid ­bordet har nickat inkännande.

Pugh berättade mer rakt-på-sak. Om hur han upptäcktes. Satt i fängelse för vapenvägran. Festade ­alldeles för mycket på ­turnéerna. Skilde sig och hade dåligt samvete för att han inte var hemma med (de nu vuxna) barnen. Hur han tror att han är en bättre pappa nu, ­under sitt andra varv som förälder. Så var det med det.

Man kände att här var en skön snubbe som hade haft både med- och motgångar, i livet och karriären, men envist kämpat på. Som vilken medel-Svensson som helst. Skillnaden är att Pugh har gjort ett ­antal låtar som han med all rätt ska vara stolt över och som kan kallas svenska klassiker.

Och tårar blev det ändå, efter de andra artisternas fina Pugh-tolkningar.

Ett bra premiärprogram. Skön och avslappnad stämning.

Magnus Uggla spelade Magnus Uggla, med solbrillor och uppkäftig attityd. Men han kan också sin pophistoria och visade stor respekt för Pugh.

Sylvia Wrethammar spelade diva på ett rätt ­roligt sätt och en oväntat uppsluppen och pratglad Darin lät sig glatt behandlas som tjänstefolk av ­henne.

Trodde i förväg att det fanns en tjej (Miss Li) att vara nyfiken på, rent musikaliskt, inför varje program. Nu är det plötsligt två. Miss Lees högdramatiska ”Här kommer natten” och Maja Ivarssons tunga skånska rockversion av ”Mitt bästa för dig” var de bästa musiknumren.

Förmodligen kan inte Pugh Rogefeldt slå mynt av sin nya popularitet i samma höga utsträckning som till exempel Plura, som både blev tv-kock och kunde dra på turné med Sveriges bästa rockband Eldkvarn bakom sig.

Men om yngre generationer nu upptäcker Pughs greatest hits, är det gott nog.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jan-Olov Andersson