”Jag är stolt över min snopp”

NÖJE

Rapstjärnan Akon är ingen blyg kille

Akon har suttit inne i tre år, vet inte hur gammal han är och pratar mer än gärna om vad han har mellan benen.

Klick träffade den oblyga artisten i New York.

Foto: Organisk Akon är minsann ingen blyg kille. För Klicks reporter delar han gärna med sig av detaljer om sitt undre liv …

”Smack that” feat. Eminem är Akons senaste hitsingel. Men skivkarriären hade lika gärna kunnat utebli. I tre år satt Akon inspärrad bakom lås och bom medan polisen utredde hans inbladning i en gigantisk härva av stulna lyxbilar. Akon som anklagades vara spindeln i nätet riskerade ett långt straff – och i fängelser finns det inga skivstudior.

–?Nu kan jag säga att jag var skyldig. De kan inte ställa mig inför rätta igen eftersom jag har slutat med det jag gjorde då, säger Akon som blev släppt efter rättegången eftersom bindande bevis saknades.

Sno bilar är ingenting han skulle göra idag. Även om han var pank.

–?Jag har lärt mig att det är bättre att tjäna pengar på det gamla hederliga sättet. Visst, det tar längre tid, men du får behålla pengarna längre. När jag höll på tjänade jag massor av pengar väldigt snabbt. Men sen gick allt åt till att betala advokatkostnader och böter. Idag har jag inget kvar av det.

Glad för hypen

Men han ångrar sig inte.

– Jag älskar att jag gick igenom allt det där. Det var det som skapade hypen runt mig och gjorde att jag får göra det jag gör idag, säger Akon som fick mycket press på grund av historien när han släppte sin första skiva 2004.

Föddes i Senegal

Åren i fängelset tycker han inte var traumatiska.

– Jämfört med tredje världen är fängelserna här som att bo på hotell. Du har TV, tre mål mat om dagen, kan spela spel, basket och lyfta vikter. Som misstänkt gruppledare satte de mig även i en separat zon i fängelset där jag hade min egen cell. Det låter galet, men ju allvarligare brott desto bättre har du det, säger Akon.

– Den enda bestraffningen var att jag inte kunde gå ut, träffa flickvännen och att jag saknade min familj.

Akon föddes i Senegal och kom till Amerika som barn. Exakt hur gammal han var vet han inte.

– I Afrika är ålder inte viktigt, vi har inga födelsebevis. Det gör att du har ett ansvar mindre att bekymra dig om eftersom många sätter sina mål i livet baserat på ålder. Klarar de sedan inte av det blir de deprimerade och tycker att de svikit sig själva, säger Akon.

Hans råd är att slappna av.

– Händer det inte så händer det inte. Då var det inte meningen att du skulle bli framgångsrik vid just den åldern.

Akon skippar gymmet

Akon är på skivbolagets kontor nära Central Park när han blir intervjuad. På väggen hänger en affisch där artisten visar upp en vältränad bröstkorg. Hans hemlighet är att skippa gymmet.

– Lyfter du vikter får du resultat snabbare och musklerna blir bulligare. Men drar du sen ner på träningen omvandlas de till fett på en gång. Använder du istället kroppen som motstånd stannar resultatet kvar längre. Jag gör mycket sit-ups, armhävningar och dips. Sex hjälper också till, säger Akon.

Jessica Simpson har sagt att hon gillar sina bröst. Akon går ett steg längre.

– Den kroppsdel jag är mest stolt över är min snopp.

Ursäkta?

–?Min snopp. Jag är stolt över den.

Du vill att jag skriver det?

–?Ja, eller penis går väl också bra.

Varför är du stolt över den?

–?För jag har inte fått annat än komplimanger för den.

Akons senaste album ”Konvicted” släpptes 22 november.

Fakta/Akon:

Robert Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!