”Jag vill vara den roliga hallåan”

NÖJE

Nu byter Carin da Silva ut dansgolvet mot tv-rutan

1 av 3 | Foto: Carin Da Silva ska bli TV4-hallåa.

Eldig som chili och het som en ökenvind dansade Carin da Silva in i de svenska vardagsrummen. Nu går hon en spännande karriär till mötes som ny TV4-hallåa. Och påhoppen från svartsjuka människor biter inte. ”Jag är starkare än så”.

Hennes varma färger och starka utstrålning står i skarp kontrast till den grå himlen. Stockholm bjuder på regntunga skyar när Klick! träffar dansaren Carin da Silva på ute­fiket Mälarpaviljongen på Kungsholmen.

För mångsysslaren Carin var medverkan i ’’Let’s dance’’ det stora genombrottet. Men hon var aldrig med i den populära dans­såpan för att kunna njuta av offentlighetens sötma.

– Jag trodde mer att jag skulle vara någon slags rekvisita. Att lära min danspartner stegen och få honom att utvecklas, inte stå i rampljuset själv.

Hon fortsätter:

– Det kändes konstigt i början när folk tittade på mig på stan. ’’Gud, har jag toapapper under skon eller har kjolen fastnat i strumpbyxorna’’, kunde jag tänka.

Vill spexa i rutan

Men programmet blev Carins biljett till kändislivet. Och hon skulle gärna vara med igen, sam­tidigt som hon inte vill bli hågkommen som ’’Let’s dance’’-Carin för resten av sitt liv.

– Jag kan fler saker och jag har en hel del på gång just nu.

I mitten av september börjar Carin jobba som programpresentatör på TV4.

– Jag vill vara den roliga hallåan, spexa lite. Jag hoppas att jag får göra det – det är så jag är.

Tv-drömmen har funnits länge för Carin, och hon blickar redan fram mot nya äventyr i rutan.

I drömmen är hon en hyllad programledare. Men hon vill även jobba som dansare och musikalartist.

– Jag lever aldrig så mycket som när jag dansar.

Carin tog sina första stapplande danssteg redan som sjuåring. Hennes brorsa, Daniel da Silva, gick en lambadakurs med sina polare på mellanstadiet.

– Det såg coolt ut. Jag ville också vara med men fick vänta något år. När jag väl började så glömde jag att sluta!

Danssåpan blev starten

Och på den vägen är det. Efter musikallinjen på gymnasiet och balettakademin i Göteborg fick Carin en plats i popgruppen Cosmo 4. De spelade in några låtar men i övrigt var det ganska tyst om gruppen.

– Men efter första säsongen av ’’Let’s dance’’ så small det. Vi släppte vår första singel ’’Peek-a-boo’’ och turnerade med Rix fm-festivalen. Det var en fantastisk känsla att stå på en scen framför 15 000 ungar som sjunger med i låttexten.

ingen tid för bandet

Efter gruppens andra hitsingel ’’Adios amigos’’ tvingades Carin lämna bandet. Hon hade helt enkelt inte tid att vara kvar när andra säsongen av ’’Let’s dance’’ drog igång. I programmet svingade hon runt TV4-sportens Patrick Ekwall, 42, med ett något blandat resultat. I första omgången gick det bättre när hon och barnprogramledaren Viktor Åkerblom Nilsson, 26, visade sina dansskills. Paret slutade på en hedrande tredjeplats.

– Jag har mycket kontakt med båda två, men jag umgås med Viktor mer. Det är genom honom som jag träffade min nuvarande pojkvän.

Var det svårt att hålla distansen till någon av dina danspartners?

– Nej, absolut inte. Det är ett jobb. Som dansare är jag van vid fysisk närhet. Jag gjorde klart för både Viktor och Patrick att det är så här dans fungerar. ’’Bara för att jag tar på dig tio timmar om dagen så tro ingenting’’, sa jag tydligt.

Carin da Silva verkar ha kommit in i hetluften för att stanna. Med sitt eldiga yttre och stabila inre spås hon en lysande framtid i offentlighetens ljus. Men livet är inte alltid en dans på rosor för en känd person. Det förekommer en hel del missunnsamhet.

– Som när jag stod i toalettkön på Café Opera. Då kom det fram en tjej till mig och kallade mig för diverse otrevligheter. Det är självklart trist, men jag inser att det beror på avundsjuka och jag bryr mig egentligen inte. Jag är starkare än så.

Fakta: Carin Da Silva

Ålder: 22 år. Bor : Både i Stockholm och i Göteborg. Familj : Pojkvännen Niklas Persson, 28. Mamma, pappa och storebror Daniel da Silva, 25 – också känd från ’’Let’s dance’’. Aktuell : Som ny hallåa i TV4.

”Om det ska lyckas ska man inte vara svartsjuk”

Berätta en hemlis!

– Jag dricker minst 10 koppar kaffe om dagen och är beroende av kanelgifflar.

Om du vore ett djur …?

– … Så skulle jag?definitivt vara en delfin. Det är mitt favoritdjur, de är så intelligenta. Och så älskar jag att vara i vattnet, det är en dröm att någon dag få simma med delfiner.

Vad är du mest stolt över?

– Att jag hunnit med väldigt mycket trots att jag bara är 22 år. Jag har en lång danskarriär i bagaget och har varit popartist och gjort olika modelluppdrag.

Carin om...

… pendling

Om du vill kändisspotta Carin gör du det lättast på X2000-tåget mellan Stockholm och Göteborg.

– Det känns som jag bor på tåget just nu, säger Carin.

För med lägenhet och pojkvän i Göteborg och olika jobb och uppdrag i Stockholm blir det ett ihärdigt pendlande.

… distansrelationer

Carins pojkvän, Niklas Persson, 28, jobbar som sjökapten på ett kryssningsfartyg i Asien.

– Det är jättejobbigt när Niklas är borta, men när han är hemma är han helt ledig och kan vara där jag är. Och om det ska lyckas i en distansrelation kan man inte vara svartsjuk. Det är tur att ingen av oss är det. Vi litar otroligt mycket på varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!