Självcentrerade modemänniskor

NÖJE

- Ibland finns det ingen hejd på ego-snacket!

Foto: Maskerande skönhet. Nikoline Liv Andersen.

Dagens snackis
Modemänniskor kan vara självcentrerade människor och ibland finns det ingen hejd på hur gott folk kan tala om sig själva. Naturligtvis går inget sådan förbi obemärkt.

– Jasså, jobbar du på Aftonbladet? Ja, jag var ju världens nyhet där för nått år sedan, då skrevs det en massa om mig osv osv...

Ja, och idag skriver vi en massa om något annat!

Dagens bäst klädda
Coola Linn Gustafsson jobbar som stylist på Solo och ser precis så stylistcool ut som man önskar att man själv gjorde.

Dagens trend

Under hela veckan har powerpumpsen varit de vanligaste skorna. Klacken är åter smal och tån betydligt spetsigare. Nu är det bara en tidsfråga till klumpklacken är död.

Dagens bästa

Nikoline Liv Andersen som vann årets +46 pris visade en dramatisk och teatral kollektion. Jag tyckte dock att det bästa var att de valt en vinnare som verkligen visar på yrkesskicklighet vad det gäller konstruktions- och sömnadstekniker. Bra hantverk ska man verkligen värna om i denna värld av massproducerade stapelvaror!
– Jag är inte så styrd av tid. Om ett plagg kräver två veckors heltidsjobb så det vara så, säger Liv Andersen till tidningen Metro.

Dagens sämsta

Det är verkligen viktigt att presentationen av kollektionen blir rätt för att man ska få rätt uppfattning om plaggen. Effekter som rök, neonljus och för hög musik tycker jag ibland kan distrahera mer än lyfta showen. På Modecenters show i Järla dunkade musiken så högt att halva front row fick hålla för öronen i panik. Inte direkt vad man vill koncentrera sig på under en visning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode