De söker ny superstjärna

NÖJE

Vinnaren får drömroll i London

”Idol” är över. Och i kväll börjar nästa talangjakt.

I ”West End Star” är vinsten en musikalroll i London.

– I ”Idol” får man visa upp sig, men här får man ett jobb, säger juryordföranden Anders Albien, 55.

Foto: start för TV3:s TALANGJAKT Reuben Sallmander sitter i juryn och Magnus Carlsson är programledare när TV 3 drar igång ”West End Star” i kväll. Första pris är en roll i succémusikalen ”Spamalot”.

Före detta Alcazar-sångaren Magnus Carlsson, 33, är programledare för ”West End Star” som börjar i kväll i TV3. Vinsten är att få spela rollen som ”Lady of the Lake” i Monty Pythons succémusikal ”Spamalot”.

Till sin hjälp har han regissören och juryordföranden Anders Albien, 55, sångpedagogen Ulrika Uhlin, 46, och dramatikern Reuben Sallmander, 41.

– Programmet är en lång anställningsintervju, och jobbet är en roll i en av Londons populäraste musikaler, säger Anders Albien.

800 personer kom till uttagningarna. Det första urvalet gjordes av musikallegendaren David Grindrod som rollbesatt musikalerna ”Les Misérables”, ”Phantom of the Opera” och ”Sound of Music”. Därefter tar juryn över.

”Ingen förnedring”

Och juryn ska vara snällare än ”Idol”-juryn. Anders Knave, programchef på TV3 riktar en känga mot konkurrenten.

– Vi utelämnar förnedringen från ”Idol”. Och vårt förstapris är större än en ”Idol”-vinst. Där får man snabbinspela en skiva som sällan blir någon succé, säger han.