Elena Paparizous succé

NÖJE

Så blev hon schlagerstjärna - 9 knep för att lyckas

En bra låt, visst. Men för att kamma hem vinsten krävs både list, charm och en välfylld plånbok. Gör som fjolårets schlagerdrottning Elena Paparizou – och du har segern som i en liten ask.

Foto: Gjorde allt rätt Gör som Elena för att vinna!

1. SATSA PÅ PR

Satsa ordentligt på promotion. Gör den helst i tre månader – och besök 14 länder. Så blev Ele-na ett känt ansikte i hela Europa.

2. BLI SPONSRAD

Bli turistambassadör och få pr-turnén sponsrad av turistrådet. Elena fick 28 miljoner av det grekiska turistrådet vilket naturligtvis gav en extra skjuts åt hennes mark-nadsföringskampanj.

3. VIK UT DIG

Ta av dig kläderna och posera framför kameran. Elena plåtades lättklädd i olika grekiska herrmagasin inför festivalen.

4. BYT NAMN

Byt till ett namn som är gång-bart i hela Euro-pa. Elena bytte namn till He-lena – för enkelhetens skull.

5. SATSA PÅ STAR QUALITY

Smöra för kritikerna och satsa på star quality. Elena var en av de mest hyllade artisterna in-för finalen i Kiev, alla älskade hennes stjärnglans.

6. HYR IN PAPARAZZI

Se till att ha fotografer kring dig dygnet runt. Finns inte riktiga, anlita låtsaspaparazzi. På Grek-lands ambassad dök Elena upp med falska fotografer. Allt för att öka uppmärksamheten.

7. TRYCK UPP KEPSAR

Gör tröjor och kepsar med eget tryck på. Inför Eurovi-sion Song Con-test tryckte Elena upp spe-ciella tröjor och kepsar med sitt namn som ”Number one”.

8. SKAPA DIN EGEN KLÄDKOLLEKTION

Med ett eget kläd-märke blir du ihåg-kommen. Elena ha-de en egen kläd-kollektion med nam-net ”Live your myth”. Märket sponsrades av turistrådet och ett grekiskt tv-bolag.

9. VÄLJ RÄTT PARTNER

Låt din partner bli din mana-ger. Då känner du din agent väl och ni kan arbeta tillsammans dygnet runt. Fästman-nen Toni Madrivis är inte bara Elenas hjärtevän, han är också hennes manager.

Läs mer