”Saltön”-skådespelaren Anki Larsson är död

Blev 67 år

Den folkkära skådespelaren Anki Larsson är död.

Hon medverkade i bland annat ”Saltön”, ”Sommaren med släkten” och ”Eva & Adam”.

– Vi har förlorat en fantastisk skådespelare och en underbar person, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT.

Ann-Kristin ”Anki” Larsson somnade in efter en tids sjukdom med den närmaste familjen vid sin sida, skriver nyhetsbyrån TT.

Anki Larsson studerade vid Skara skolscen 1973 till 1974 och vid Statens scenskola i Stockholm 1975 till 1978 och hon har varit engagerad vid Riksteatern, Västernorrlands Regionteater, Fria Proteatern, Fria Teatern och Dockteatern Tittut. I tv medverkade hon i miniserien ”En nämndemans död”, gjorde rollen som Evas mamma i ”Eva & Adam” åren 1999 och 2000 och gjorde en roll i komediserien ”Orka! Orka!”, men det var 2005 som hon fick sitt stora publika genombrott med SVT-succén ”Saltön” där hon spelade rollen som Emily.

Skådespelaren Anki Larsson är död.
Skådespelaren Anki Larsson är död.

Sedan dess har hon också gjort roller i ”Äkta människor”, ”Sommaren med släkten”, ”We got this” och Hollywood-filmen ”Midsommar”. Sin senaste roll gjorde hon i den internationella dramakomedin ”Bergman Island”, som får premiär senare i höst.

2018 uppmärksammade Anki Larsson också dåliga villkor för svenska pensionärer när hon offentligt gick ut och berättade att hon, efter pensionen, tvingades ha tre jobb för att klara sig. Förutom skådespelaruppdragen jobbade hon då också extra som personlig assistent och med läxhjälp.

– Min pension är jättelåg. Jag måste ha ett regelbundet arbete, annars går det ju inte, sa hon då.

– Jag har alltid vetat om att jag inte kommer att få så bra pension. Jag känner att det hade varit skönt om jag kunde få gå i pension. Man börjar ju känna av krämpor och man har inte samma spänst längre.

Anki Larsson blev 67 år.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN