Linda Lindorff: Rekord i kyssar – och svartsjuka

”Det blir väldigt fysiskt i år” – berättar inför premiären av ”Bonde söker fru”

LInda Lindorff.
LInda Lindorff.

Linda Lindorff utlovar kyssrekord i årets ”Bonde söker fru”.

Men med pussfesten följer också väldigt mycket svartsjuka – speciellt på en av bondgårdarna.

– Vissa brevskrivare kände nog att ”Oj, hur ska det här sluta?”, säger programledaren.

Efter nästan två år av coronapandemi tycks behovet av närhet och kärlek vara extra stort hos årets bönder. Det berättar Linda Lindorff, 49, inför säsongspremiären av ”Bonde söker fru”.

– Det blir väldigt fysiskt i år. Jag tror att man har känt ett behov av att få vara det, äntligen har man chansen att få vara nära igen efter de här slitsamma åren av avhållsamhet. Folk hamnar i att ”nu vågar vi”.

Linda Lindorff leder ”Bonde söker fru”.
Linda Lindorff leder ”Bonde söker fru”.

Kyssrekord

Hon leder sin 16:e säsong av TV4:s kärlekssåpa och jämför årets säsong med förra årets:

– Vi kommer in i ett crescendo, det exploderar i känslor och... fysisk intimitet, om man säger. Du kommer gilla det, det är kyssrekord i ”Bonde söker fru”. Jag ser det som ett tecken på att vi är på rätt väg.

Får du känslan av att de tar tillfället i akt att få testa sig fram?

– I ”Bonde söker fru” ingår det ju i programmet att få dejta fler än en och alla som har dejtat vet ju att det säger väldigt mycket med den där kyssen, den första kyssen. Om man då har känslor för någon, eller kanske till och med för flera, så är det nästan oundvikligt att man pussas. Man vill känna efter, veta vad som händer med kemin när läpparna möts. Då kan det bli blixtar och dunder. Eller så kan det falla platt.

”Bonde söker fru”. Peja, Filip, Backis och Daniel.
”Bonde söker fru”. Peja, Filip, Backis och Daniel.

Svartsjuka: ”Slår slint lite”

Men med kyssrekord i kärlekssåpan känns det nästan oundvikligt med svartsjuka också. Linda Lindorff bekräftar att det uppstår en hel del dramatik på böndernas gårdar efter kyssfesterna. Detta trots att alla deltagare vetat om spelreglerna och att de är flera som tävlar om uppmärksamhet och kärlek.

– Det kan vara ganska jobbigt även om man har förberett sig mentalt. I år har vi absolut haft väldigt mycket svartsjuka. Speciellt på en gård där vissa brevskrivare nog kände att ”Oj, hur ska det här sluta?”. Inte så att det blev handgemäng, men att det var så starka känslor att vissa höll sig undan när det begav sig.

Oj, hur menar du?

– Det var så stora ord, så tydlig svartsjuka. Om man lyssnar på ordet så är det ju en sjuka, det slår slint lite om man säger. Man kan drabbas av svartsjuka som om det vore en influensa. Alla är inte beredda på att det kan hända.

”Bonde söker fru” har säsongspremiär onsdag 29 september 20.00 på TV4.

Bönderna i ”Kärlek åt alla”. Calle, David och Jenny,
Bönderna i ”Kärlek åt alla”. Calle, David och Jenny,
Publisert:

LÄS VIDARE