Här dyker H&M-miljardären upp i ”Solsidan”

Här dyker H&M:s styrelseordförande upp som sig själv i ”Solsidan”.

Efter en tids tjat lyckades regissören Felix Herngren övertala grannen Karl-Johan Persson att prova lyckan som skådespelare.

– Han var kanon och satte det väldigt snabbt.

I söndagens avsnitt av populära tv-serien ”Solsidan” gör en i sammanhanget udda person entré. Det är H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson som spelar sig själv, en stenrik finansman vars son går i samma skola som Josephine Bornebuschs karaktär Mickans dotter Chloé.

En förklaring till Karl-Johan Perssons inhopp i ”Solsidan” är att han och Felix Herngren bor på samma lilla exklusiva gata på Östermalm i Stockholm.

– Han är granne med mig, vi är bekanta och det var kul att han ställde upp, säger Felix Herngren, och berättar att han har varit på företagsledaren tidigare om att prova lyckan som skådespelare.

– Jag har faktisk frågat honom tidigare om han kan tänka sig att vara med och nu hade vi en scen där vi tyckte han skulle passa bra. Nu tackade han ja till slut och det är vi väldigt glada för.

Karl-Johan Persson har fått frågan av Felix Herngren om att medverka i ”Solsidan” tidigare, men tackat nej.
Karl-Johan Persson har fått frågan av Felix Herngren om att medverka i ”Solsidan” tidigare, men tackat nej.

Felix Herngren förklarar upplägget.

– Karaktären är en fiktiv Karl-Johan Persson, han spelar nästan sig själv. Mickan vill få in sin dotter i den fina klassen, alla vill få in sina barn i Karl-Johan Perssons barns klass för att bli bekanta med familjen. Mickans dotter hamnar från början i klassen räven istället för lodjuret där det går en massa ”vanliga” barn.

– Sedan visar det sig när hon väl får in sin dotter i ”rätt” klass att Karl-Johans son är ett riktigt asshole som kommer att förstöra alla lektioner genom ett väldigt dåligt beteende. Det var väldigt roligt att Karl-Johan tyckte det var kul att driva med sig själv, säger Herngren som poängterar att det inte är Karl-Johans riktiga son i serien.

H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson.
H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson.
Felix Herngren.
Felix Herngren.

Hur var Karl-Johan som skådis?

– Han var faktiskt kanon. Vi tog två-tre tagningar och han satte det väldigt snabbt. Jag tycker han var skitbra. Vissa har den där begåvningen i sig och andra har inte det. Han var jättebra.

Fick han bra betalt?

– Jag tror inte ens han ville ha betalt, men det är jag osäker på. Han ville inte ha en miljard i alla fall, så det var ju skönt.

Kommer han att få fler uppdrag?

– Om han ställer upp. Han får sjukt gärna jobba mer, det var supertrevligt. Han är en väldigt trevlig person och jämt glad. Jag har gärna med honom mycket mer.

– Jag tycker Felix Herngren och skaparna bakom ”Solsidan” verkligen har lyckats att skapa en tittarsuccé som engagerar och roar många. Jag har själv följt serien och när Felix frågade mig om jag ville vara med tyckte jag att det var en kul grej, säger Karl-Johan Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE