Plus på livet

Så träffades E-Type och Melinda Jacobs

Plus på livet – Berättar inför ”Sommar i P1”: ”Detaljerna spar jag till bröllopet”

Av: 

Torbjörn Ek

Martin ”E-type” Eriksson och Melinda Jacobs.
Martin ”E-type” Eriksson och Melinda Jacobs.

NÖJE

E-Type går från minus till fem plus när han själv får sätta betyg på sitt kärleksliv.

Inför ”Sommar i P1” berättar den populära artisten om hur han träffade nya kärleken Melinda Jacobs.

– Det var via bekanta, såna där match making-grejer brukar inte gå så bra, så det var väldigt försiktigt från oss, säger han.

Martin ”E-Type” Erikson, 56, blev glatt förvånad och överraskad när han fick frågan om att vara med i ”Sommar i P1”.

– Jag är ett stort fan och har lyssnat nästan sen barnsben, så jag blev både glad och förvånad när jag fick frågan. För jag har tänkt nånstans att jag kanske inte får vara med om det.

Men det är något du har velat?

– Ja, eller samtidigt, jag har ju inte såna historier som exempelvis Fuglesang eller Pigge Werkelin, så jag fattar varför de inte ringt. Jag har accepterat ödmjukt att blir jag inte bjuden så blir jag inte. Det är mer att andra har frågat: ”Varför har inte du?” så nu när jag får vara med är jag jätteglad och stolt.

– Jag kommer att berätta om vad som gjort mig till mig, det som format mig och jag kommer spela musik på samma sätt, inte försöka imponera på nån utan spela sånt som format mig och mitt sätt att göra musik. Jag är inte så rädd, kanske har det med åldern att göra och att karriären i stora drag är över.

Det sista får väl ses som en dragning med tanke på att Aftonbladet når Martin ”E-Type” Erikson mitt under Sweden Rock, där han är för att marknadsföra sitt nya band Dampf.

Med tanke på det nya bandet och att Martin Erikson också har träffat kärleken i författaren och fosterhemsmamman Melinda Jacobs, 38, passar Aftonbladet också på att låta stjärnan sätta plusbetyg på sitt liv just nu. För mindre än ett år sedan dömde han ut sitt kärleksliv med minusbetyg och satte i sviterna av coronapandemin en etta i betyg på karriären.


Här är E-types plus på...

...hälsan Betyg: 4 av 5 plus

– En svag fyra, för så jävla dåligt är det inte. Jag har fått nån förkylning som sitter av bara helvete, så jag fick äta penicillin till slut. Det var inte covid, det var det enda positiva. Men det har börjat släppa nu, så jag börjar komma upp till en svag fyra.

...hemmet Betyg: 3 av 5 plus

– Oj. Sen januari har jag jobbat dygnet runt, så det blir inget toppbetyg, en trea, det får godkänt tack vare städerskan. Sen har jag ju nästan två hem idag eftersom jag bor lite på ett annat ställe också ibland. Men mitt eget hem får vara en trea.

...karriären Betyg: 5 av 5 plus

– Det får bli en femma. Jag har ju fått till ett litet rockband som heter Dampf och vår skiva har i sju fall av åtta fått fina recensioner, såna betyg har jag aldrig fått som E-Type, så jag får säga att karriären är långt ifrån över.

Hahaha nyss konstaterade du ju att den i stora drag var just över?

– Ja, alltså det har blivit som en chockstart igen, som att man vridit till den där extra gasen som alltid verkar finns i sportbilarna i ”The fast and the furious”-filmerna, nån grön knapp som plötsligt gör att man kan köra ännu lite snabbare. Med pandemin gick ju allt ner, men nu är det igång igen. Det skulle väl vara om jag dessutom kom med en ny E-Type-skiva, då hade det varit en stark femma, så nu blir det bara en svag.

...ekonomin Betyg: 5 av 5 plus

– Jag kan inte klaga. Jag gick och åt igår och kortet funkade, så jag säger en femma där också.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plus

– Det får bli en femma.

För knappt ett år sen satte du minusbetyg när jag frågade.

– Oj, oj, oj vilken skillnad, du förstår vilka toppar och dalar. Det är en klar femma nu.

Hur träffades ni?

– Man kan väl säga att det var via bekanta, en lite personlig historia som jag nog vill spara på. Det var väldigt nära och fina vänner till både mig och henne, men vi hade inte träffats. De såg nog något som vi inte hade förstått, såna där match making-grejer brukar inte gå så bra, så det var väldigt försiktigt från oss. Vi var vänner ett ganska långt tag innan vi började dejta på riktigt. Under många månader egentligen. Men det fanns nånting där och tack vare våra gemensamma vänner fick vi ihop den där middagen när vi fick sitta ner och prata en hel kväll. Men detaljerna spar jag till bröllopet.

Oj då, är det aktuellt alltså, att du tänker på bröllop?

E-Type tystnar.

– Hallå. Hallååååå. Nu hör jag dig inte, Tobbe. Det verkar vara väldigt dålig mottagning plötsligt. Hallå!

Okej, vi får väl ta nästa fråga då, vad skulle du sätta för betyg på framtidsplanerna?

– Hallå, hallå? Nu är du tillbaka igen. Det var väldigt dålig mottagning.

...framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plus

– Det måste bli en sexa.

Så höga betyg har vi inte.

– Då är det en väldigt stark femma. Jag har alltid planer framåt, oavsett om jag sitter fast i en hiss eller är nykär. Planerna är jättespännande. Det som som Scorpions brukade sjunga, ”Winds of change”. Jag sjunger mycket Scorpions-låtar i bilen just nu.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Martin ”E-type” Erikson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Mikkey Dee: ”Jag är rädd att kokain är för bra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Plus på livet

”E-Type” Martin Erikson

Sommar i P1