Förre Spandau Ballet-sångaren anklagas för våldtäkt och en rad sexuella övergrepp

Ross William Wild ska ha filmat brotten

Sångaren Ross William Wild.
Sångaren Ross William Wild.

Han anklagas för att ha förgripit sig på sex sovande kvinnor och åtalas för att ha våldtagit och utpressat en sjunde.

När brottsmisstankarna lästes upp i rätten bröt sångaren Ross William Wild ihop i tårar.

Totalt anklagas den tidigare Spandau Ballet-medlemmen, som egentligen heter Ross Davidson, för att ha begått 17 olika sexbrott mellan 2013 och 2018, skriver flera brittiska tidningar däribland Mirror.

Ross William Wild, 34, ska också ha filmat de sexuella handlingarna mot de sex sovande kvinnorna. Polisen har ännu inte lyckats identifiera alla av dessa.

Den sjunde kvinnan, som han åtalas för att ha våldtagit hösten 2013, ska han fyra år senare ha försökt utpressa samt ha spridit ett fotografi med sexuellt innehåll i syfte att skada henne.

Nekar till våldtäkten

Wild greps av polis i sina föräldrars hem i Aberdeen, Skottland, tidigare i veckan. Han nekar bestämt till anklagelsen om våldtakt, sa hans advokat i en domstol i Carlisle på torsdagen.

Ross William Wild bröt ihop i tårar och började snyfta när anklagelserna mot honom lästes upp i rätten. Han kommer att sitta häktad i väntan på att rättegången inleds i en domstol i London den 22 juli.

Redan 2019 utreddes sångaren av polis för sexualbrott. Bland annat ska en mobiltelefon ha beslagtagits som innehöll bilder på sovande kvinnor som utsattes för övergrepp.

Hade flera stora hits

Ross William Wild blev sångare i det brittiska popbandet Spandau Ballet våren 2018. I samma veva ska det sista av de övergrepp han nu anklagas för ha skett, då under ett besök på filmfestivalen i Cannes.

Under 1980-talet hade Spandau Ballet stora framgångar med låtar som ”Gold”, ”True” och ”Through the barricades”.

Ross William Wild.
Ross William Wild.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln