Britney Spears

Nu kan Britney bli fri från förmyndarskapet

Av: 

TT

NÖJE

Hon har varit under sin fars förmyndarskap i 13 år. Men i kväll möter världsstjärnan sin pappa i domstol där det ska beslutas om hon ska bli fri.

Den 39-åriga superstjärnan Britney Spears har varit under sin pappa Jamie Spears förmyndarskap sedan 2008, då hon efter en rad sammanbrott och inte ansågs vara förmögen att ta hand om sig själv. De senaste åren har oroliga fans kraftsamlat under hashtaggen #freebritney, och i somras vittnade hon för första gången offentligt om sin situation.

I ett känslofyllt tal vid en rättegång i Los Angeles i juni bad Britney om att förmyndarskapet ska avslutas så att hon kan få sitt liv tillbaka.

Jamie Spears och dottern Britney Spears. Arkivbild.

– Jag tycker på riktigt att det här förmyndarskapet är kränkande. Jag känner inte att jag kan leva fullt ut, sade hon och berättade bland annat att hon dagligen gråter, att hon har tvingats att arbeta mot sin vilja, att hon behandlats med läkemedlet litium mot sin vilja samt att hon hindrats från att ta ut sin spiral och därmed även från att skaffa barn med sin pojkvän.

Under dagens förhandlingar, som äger rum vid 22-tiden svensk tid, vill Britney Spears vill få igenom att Jamie Spears, omedelbart avsäger sig rollen som förmyndare, samt att förmyndarskapet avvecklas helt under hösten. Jamie Spears har tidigare gått med på att avsäga sig rollen som förmyndare men har inte angett något datum för när det ska ske.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Numera delar han kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Vägen till framgången – så blev hon miljonär

ÄMNEN I ARTIKELN

Britney Spears

Psykisk hälsa