Peg Parnevik om systerns stöd: Hjälpt mig jättemycket

Tänkte ge upp efter hatet: ”Jag ville inte vara artist, jag vill inte vara offentlig”

Peg Parnevik intervjuades i SVT:s ”Morgonstudion”.
Peg Parnevik intervjuades i SVT:s ”Morgonstudion”.

Stödet från systern Penny fick Peg Parnevik att orka fortsätta med musiken.

I SVT:s ”Morgonstudion” berättar artisten om hur hon nästan gav upp karriären efter vårens hatstormar.

– Jag kände att jag tror att jag nästan ger upp, jag vill inte vara artist, jag vill inte vara offentlig, jag vill bara backa och försvinna, säger hon.

Hon var nära att lägga ner musikkarriären.

I SVT:s ”Morgonstudion” berättar Peg Parnevik, 26, att det hat hon utsattes för medan dåvarande pojkvännen Filip Lamprecht, 24, tävlade i ”Let’s dance” i våras fick henne att tvivla på sig själv.

– Jag blev väldigt chockad. jag har fått väldigt mycket hat och kritik genom åren och jag har alltid kunna ta emot det för det mesta, men nu i våras var det... jag blev så chockad över att folk kunde hata mig så mycket, en person som man inte känner, säger Peg Parnevik.

– Även om det absolut är så att offentliga människor får lite mer skit och det är en del av jobbet, det går jag med på, men det blev så personligt och väldigt hotfullt. Det blev lite för mycket. Jag kände att jag tror att jag nästan ger upp, jag vill inte vara artist, jag vill inte vara offentlig, jag vill bara backa och försvinna.

Peg Parnevik och Penny Parnevik på Guldtubengalan 2018.
Peg Parnevik och Penny Parnevik på Guldtubengalan 2018.

”Ville skämta om mig själv”

Hon säger att hon tappade bort sig själv och började fråga sig om de som skrev de negativa kommentarerna hade rätt.

– Är jag verkligen så hemsk? Är jag så ful och äcklig och alla de sakerna, säger hon i ”Morgonstudion”.

Till slut var det tack vare familjen och framför allt lillasyster Penny Parnevik, 24, som hon bestämde sig för att fortsätta.

– Hon har lärt mig väldigt mycket så fort hon blev mamma och nu är tvåbarnsmamma, hon har blivit så jävla vis och visat att man måste ta ett steg tillbaka och komma ihåg att det är mina närmaste som känner mig och att det är dem jag ska lyssna på. Om de tycker att jag är fantastisk och snäll så måste det vara sant, jag ska ju inte lyssna på folk, tusentals människor, som inte känner mig. Så Penny har hjälpt mig jättemycket med det och verkligen försökt stärka mitt självförtroende.

Nu släpper Peg Parnevik ny musik igen, senare i höst väntar en EP och har precis släppt nya singeln ”My name”.

– Vi skrev den i våras när det var som mest rykten och media och sånt. Jag kände att jag ville skämta lite om mig själv och alla andra och alla haters och alla som snackar skit. Det är ingen som känner mig egentligen och jag ville vara lite kaxig och skämta om det, säger Parnevik i ”Morgonstudion”.

Peg Parnevik och Filip Lamprecht.
Peg Parnevik och Filip Lamprecht.
Publisert:

LÄS VIDARE