Skattesmäll för Måns Zelmerlöw – krävs på 475 000 kronor

Fick mark i Båstad i ersättning för spelning

Måns Zelmerlöw.
Måns Zelmerlöw.

Han genomförde en spelning – och fick mark som ersättning.

Det menar Skatteverket som upptaxerat Måns Zelmerlöw med 700 000 kronor.

Nu har förvaltningsrätten avslagit artistens överklagan.

Måns Zelmerlöw, 35, har fått ett andra bakslag i en tvist med Skatteverket, efter att förvaltningsrätten i Stockholm under måndagen avslog artistens överklagan.

Tvisten handlar om en tomt i Båstad som artisten fick köpa för det rabatterade priset 50 000 kronor som ersättning för ett artistframträdande. Han köpte tomten 2016, affären meddelades dock inte till Skatteverket förrän förra året, när artisten begärde att hans inkomst av tjänst för det aktuella beskattningsåret skulle höjas med 50 000 kronor.

Bedömde långt under marknadsvärdet

Måns Zelmerlöw menar att fastighetens marknadsvärde vid tidpunkten för köpet var 100 000 kronor, vilket motsvarar 112 kronor per kvadratmeter.

Skatteverket menar i sin tur att 100 000 kronor inte är representativt för en tomtmark i Båstad och har i stället uppskattat fastighetens värde till 750 000 kronor, 837 kronor per kvadratmeter.

Måns Zelmerlöw begärde först omprövning hos Skatteverket och när myndigheten stod fast vid sitt beslut överklagade han detta till förvaltningsrätten som nu alltså meddelat sitt avslag. Det innebär att Skatteverket upptaxerar Måns Zelmerlöw med 700 000 kronor för beskattningsåret 2016.

Krävs på 475 000 kronor

Upptaxeringen leder i sin tur till att Skatteverket nu kräver att Måns Zelmerlöw ska betala ytterligare omkring 475 000 kronor i skatt för det aktuella året, detta utifrån vilken kommun han då var skriven i och vad vad han tidigare redovisat för inkomst av tjänst och olika typer av avdrag.

Zelmerlöw har dessutom två månader på sig att överklaga förvaltningsrättens dom.

Aftonbladet har sökt Måns Zelmerlöw via hans presskontakt.

Publisert:

LÄS VIDARE