Tiffany Haddish om Will Smiths Oscars-utbrott: ”Vackraste jag sett”

Jada Pinkett Smiths väninna försvarar attacken

Publicerad 2022-03-28

Tiffany Haddish försvarar Will Smith efter Oscarsgalan.

– Världen kanske inte gillar hur det gick till, men för mig var det det vackraste jag någonsin sett, säger hon till People.

Will Smiths, 50, utbrott har fördömts av Oscarsakademin, men efter galan hyllas han nu av Tiffany Haddish, 40, en av hustrun Jada Pinkett Smiths, 53, väninnor.

– När jag såg en svart man stå upp för sin fru, det betydde så mycket för mig, säger hon till People på en av Oscarsgalans många efterfester.

Tiffany Haddish

Väninnan: ”Betydde allt för mig”

Tiffany Haddish spelade mot Jada Pinkett Smith i filmen ”Girls trip” från 2017. På Governors ball-festen efter Oscarsgalan kommenterade hon hur Will Smith slagit till Chris Rock, 57, på scenen efter att han skämtat om Smiths fru.

– Som kvinna, som har varit oskyddad, när någon säger: ”Håll min frus namn borta från din mun, lämna min fru ifred” det är vad din make ska göra, eller hur? Skydda dig. Det betydde allt för mig. Världen kanske inte gillar hur det gick till, men för mig var det det vackraste jag någonsin sett, för det fick mig att tro på att det fortfarande finns män där ute som älskar och bryr sig om sina kvinnor, sina fruar.

I intervjun med People säger Tiffany Haddisch att Chris Rock och Will Smith är vänner och ifrågasätter därför att Rock valde att driva med sin väns fru.

– Om hon inte hade blivit sårad skulle han antagligen inte ha sagt nåt. Men man kunde se hur han tydligt... Och de använde det. De använde henne. Så: ”Jag måste göra något...” Han skyddade sin fru.

Ingen polisanmälan

Enligt Los Angeles-polisen har Chris Rock valt att inte polisanmäla händelsen, där Will Smith mitt under Oscarsgalans direktsändning klev upp på scenen och slog till honom.

Jada Pinkett Smith har berättat att hon lider av alopeci, en autoimmun sjukdom som leder till håravfall, och himlade med ögonen när Chris Rock skämtade om hennes rakade hår och undrade om hon planerade för en uppföljare till filmen ”GI Jane”. Will Smith sågs först skratta åt skämtet innan han uppenbarligen ändrade sig och flög upp på scenen.

Ansvariga för Oscarsgalan har kommenterat Will Smiths utbrott i ett inlägg på Twitter:

”Oscarsakademin accepterar ingen form av våld. I kväll är vi glada att hedra den 94:e galans vinnare, som förtjänar att uppmärksammas för sitt erkännande av kolleger och filmälskare från hela världen”, skriver man.

ANNONS