Åsa Jinder skiljer sig efter 19 år

Foto: Magnus Sandberg
Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51, efter 19 år tillsammans.
NÖJE

Åsa Jinder, 53, skiljer sig från maken Jonas Otter, 51, efter 19 år tillsammans.

Och hon vill göra det snabbt.

”Äktenskapsskillnaden ska inte föregås av betänketid”, står det i parets skilsmässoansökan.

Redan innan paret skrivit på skilsmässohandlingen valde folkmusikern Åsa Jinder att tillkännage skilsmässan på Facebook, den 12 mars.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Ingen av oss kommer ytterligare att kommentera detta offentligt”, skrev hon då.

På måndagen kom parets gemensamma skilsmässoansökan in till Stockholms tingsrätt. De skrev på handlingen den 16 mars. Och de ville inte ha någon betänketid.

Ny bostad

Hon har redan skrivit sig på en ny adress strax söder om Stockholm, medan maken fortfarande ska bo på gården i Bollnäs i Hälsingland, där paret tidigare har levt.

Åsa Jinder och Jonas Otter gifte sig 1998. De fick aldrig några gemensamma barn, men har varit stödfamilj åt ett barn. Hon har sedan tidigare dottern Josefine, numera känd som framgångsrika artisten Little Jinder.

Åsa Jinder blev känd för svenska folket genom att bli Sveriges yngsta riksspelman på nyckelharpa vid 15 års ålder. Hon är dessutom en framgångsrik kompositör och har skrivit många finstämda folkvisor. För 22 år sedan vann hon Eurovision Song Contest med den norska musikgruppen ”Secret Garden”.

Hon har gett ut skönlitterära böcker och dikter och har de senaste åren utbildat sig till samtalsterapeut.

ARTIKELN HANDLAR OM