Helena Bergström filmar i cirkusmiljö

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
I åtta år har Helena Bergström närt drömmen om att göra en film i cirkusmiljö.

NÖJE

Planerna har funnits i bakhuvudet i närmare åtta år.

Nu är Helena Bergström äntligen på gång med inspelningarna av ”Vilken jävla cirkus”.

– Det är en film med cirkusen som inramning. Men egentligen är det en enorm kärlekshistoria, säger Bergström till TT.

Inspelningarna började för knappt tre veckor sedan, i och omkring ett stort cirkustält som byggts upp strax norr om Ulricehamn. Men idén till ”Vilken jävla cirkus” är betydligt äldre än så.

– Min första version av det här manuset skrev jag 2010. Så jag har jobbat länge med det här. Det här är min drömfilm, säger Helena Bergström.

I rollerna finns bland andra dottern Molly Nutley, Tomas von Brömssen, Gustav Lindh, Johan Widerberg, Vanna Rosenberg, Evin Ahmad och Aliette Opheim.

”En dramakomedi”

Filmen handlar om Hugo (Lindh), som efter att ha förlorat sitt livs stora kärlek av en slump hamnar på en cirkus efter en cykelolycka.

– Han vaknar upp i cirkusdirektörens (von Brömssen) vagn och sedan drar den här storyn i gång, säger Bergström om filmen, som hon beskriver som en dramakomedi. Filmen pendlar mellan galen komik, melankoli, tragik, panik – och hoppet om livet och att våga gå vidare.

Det är Helena Bergströms femte film som regissör. Senast blev ”En underbar jävla jul” en biosuccé och den mest sedda svenska filmen på bio 2015.

Publicerad:

LÄS VIDARE