Mia Skäringer säljer drömvilla i skärgården

Säljer lyxvillan men åtta rum, spa och gym

1 av 3

avAngelica Linde

NÖJE

Nu har du chansen att fynda Mia Skäringers skärgårdsvilla i Kungsbacka.

Det 300 kvadratmeter stora huset har åtta rum, med både spa och gym.

Huset, som köptes för åtta miljoner kronor, har nu 13,7 miljoner kronor som utgångspris, skriver Expressen.

Mia Skäringer, 40, säljer nu sitt skärgårdshus i Kungsbacka, skriver Expressen.

Huset har fyra våningar och ligger 100 meter från havet. Det är 300 kvadratmeter stort, och står på en tomt som är 1775 kvadratmeter stort.

Villan som köptes för åtta miljoner kronor har ökat ordentligt i värde, och har nu 13,7 miljoner kronor i utgångspris.

Byggnaden byggdes för 110 år sedan i nationalromantisk stil, och har inretts på liknande sätt. I de åtta rummen finns bland annat ett spaanläggning med två badkar och gym, och på tomten finns både växthus och gästhus.

Byggdes av känd arkitekt

”Känslan av traditionsrik miljö och bekvämt boende invid havet uppfyller varje vrå av denna stora villa. Husets fyra våningar är sällsynt väl bevarade och ståtar med mängder av tidstypiska material och detaljer. För varje våning öppnar sig havspanoramat allt vidare över skärgården”, skriver mäklaren i fastighetsbeskrivningen på Hemnet.

Huset ritades av Yngve Rasmussen, som bland annat även ritade Nobels bostadshus i Baku och Vasakyrkan i Göteborg. Rasmussen och hans familj flyttade in 1906, och de bjöd ofta in flera av landets största författare, konstnärer och arkitekter för att umgås. Författarinnan och feministideologen Ellen Key var syster till frun i huset och målaren Carl Larsson tillhörde en av de vänner som gärna var där för att segla och umgås.

Nöjesbladet har sökt Mia Skäringer.

ARTIKELN HANDLAR OM