Bill Paxton är död

Blev 61 år gammal

1 av 4

avLouise Åström, Emelie Anderberg

FILM

Skådespelaren och regissören William ”Bill” Paxton är död, 61 år gammal.

Han är bland annat känd från filmer som ”Aliens” och ”Titanic”.

– En älskad man och pappa, skriver en representant för familjen i ett uttalande till People.

Den Emmy-belönade skådespelaren Bill Paxton är död, 61 år gammal, efter att komplikationer uppstått efter en operation, uppger People.

”Det är med sorg i hjärtat som vi kan bekräfta nyheten att Bill Paxton har avlidit på grund av att komplikationer uppstått efter en operation. En älskad man och pappa. Bills passion för konsten var tydlig för alla som kände honom. Hans värme och outtröttliga energi gick inte att förneka”, skriver en representant för familjen till People i ett uttalande.

Många kända roller

Bill Paxton, som började skådespela under 70-talet vann en Emmy för tv-serien ”Hatfields and McCoys”. Han har bland annat spelat i filmer som ”Terminator” från 1984 och ”Aliens” från 1986.

Bland hans mest uppmärksammad roller finns Morgan Earp i ”Tombstone” från 1993, Fred Haise i ”Apollo 13” från 1995 samt Brock Lovett i ”Titanic” från 1997.

Senast syntes Paxton bland annat i filmerna ”Nightcrawler”, ”Million Dollar Arm” och ”Edge of Tomorrow”. Hans sista roll kommer att bli i thrillern ”The Circle”, där han spelar mot Emma Watson och Tom Hanks.

Vill bli lämnade ifred

Paxton lämnar efter sig frun Louise Newbury och parets två barn James och Lydia Paxton.

Familjens representant har uttryckt en önskan om att låta familjen få sörja ifred.

”Vi ber er att snälla respektera familjens privatliv medan de sörjer förlusten av sin älskade man och pappa”, skriver representanten i uttalandet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Titanic

Film