16 gripna för rånet mot Kim Kardashian

Polisen: Kan röra sig om ökända yrkeskriminella

Uppdaterad 2018-02-01 | Publicerad 2017-01-09

16 personer har gripits misstänkta för att ha varit inblandade i rånet mot Kim Kardashian.

Enligt polisen rör det sig om ett gäng yrkeskriminella.

– Ett av dna-spåren matchar en individ som är känd av polisen, säger en källa till AFP.

Det var i samband med modeveckan i Paris i oktober förra året som Kim Kardashian, 36, under pistolhot bands och rånades på sitt hotellrum. Rånarna ska ha kommit över smycken värda uppemot 100 miljoner kronor.

Kända av polisen sedan tidigare

The Guardian rapporterar att det ska det röra sig om ett gäng yrkeskriminella, där flera är kända av polisen sedan tidigare. Polisen kunde gripa dem efter att ha säkrat fingeravtryck på brottsplatsen, som visade sig tillhöra en av de misstänkta.

– Ett av dna-spåren matchar en individ som är känd av polisen för rån och olika kriminella förseelser, uppger en källa för AFP.

Polisinsats över hela Frankrike

De misstänkta, däribland en man i 60-årsåldern, greps under måndagsmorgonen runt om i Frankrike, däribland Paris-området, Normandie och franska rivieran, enligt the Guardian. I samband med gripandena ska polisen ha funnit både pengar och viktiga dokument.

Tidiga uppgifter säger att Kim Kardashian rånats av minst två personer, utklädda till poliser. Nu skriver the Mirror även att stjärnan, som bundits och låsts in i badrummet, själv ska ha lyckats ta sig loss och ropat på hjälp från balkongen.

Bröt tystnaden om rånet

Kim Kardashian har hållit sig undan media sedan den dramatiska händelsen. Men förra veckan kommenterade stjärnan för första gången det som hänt. I en trailer till kommande säsongen av realityshown ”Keeping up with the Kardashians” syns hon gråtande berätta om rånet.

– De kommer skjuta mig i ryggen, det finns ingen väg ut. Det gör mig så upprörd när jag tänker på det, säger hon.

ANNONS