Källor: ”Carola vill ha egen tv-serie”

Kändisar uppges stå på kö efter framgången med ”Wahlgrens värld”

NÖJE

Carola Häggkvist kan få egen realityserie.

Efter succén med ”Wahlgrens värld” står kändisar på kö för att få göra egna serier.

– Carola är en av dem som har hört sig för, säger en källa i tv-branschen.

1 av 3 | Foto: STEFAN MATTSSON
Blir det en ”Häggkvists värld”?

De har kallats Sveriges svar på Kardashians, men Pernilla Wahlgren, 49, vill inte avslöja om det blir en ny säsong av ”Wahlgrens värld” på Kanal 5.

– Det får inte jag säga, tyvärr. Men jag kan säga så här, mottagandet har varit över all förväntan. Du vet, man börjar undra, var är de negativa kommentarerna? När ska de skriva att de hatar oss? Så jäkla bra respons, jag har aldrig varit med om nåt sånt tidigare, säger hon när Nöjesbladet träffar henne på Kanal 5:s vårpresentation.

Fler kändisar vill göra dokusåpa

Efter Pernilla Wahlgrens och Bianca Ingrossos, 22, succé med ”Wahlgrens värld” på Kanal 5 tycks nu svenska kändisar stå på kö för att få göra egna realityserier. Enligt Nöjesbladets källor har flera kända svenskar hört av sig till produktionsbolag och tv-kanaler.

– Ja, jag har också hört det, säger Pernilla Wahlgren.

Flera personer med god insyn i tv-branschen bekräftar att framgångarna med ”Wahlgrens värld” har fått andra svenska kändisar att vilja ha sin egen tv-serie.

– Dels är det bra betalt. Men det kan också innebära väldigt mycket goodwill för en känd person som framstår som sympatisk, säger en uppgiftslämnare.

Carola aktuell

Flera av Nöjesbladets källor nämner Carola Häggkvist, 50, som en kandidat för en kommande realityserie.

– Carola är en av dem som har hört sig för, säger en källa.

En annan person med god insyn betonar att det snarare är tv-kanaler och produktionsbolag som har jagat Carola för att få henne att ställa upp i en realityserie.

– De har jagat Carola för dokumentärer och realityserier i flera år. Möjligen kan det vara så att succén för Pernilla har öppnat lite dörrar. Det kanske har gjort Carola nyfiken. I alla fall lär det få fler kända svenskar att våga hoppa på såna här grejer, säger källan.

”Hinner inte”

Carola Häggkvists presskontakt Linn Westlund tillbakavisar uppgifterna om att Carola skulle vara aktuell för en egen realityserie.

– Det finns absolut inget sånt här på tapeten. Carola har så mycket med musiken att hon inte hinner med något annat. Men visst stämmer det att produktionsbolag i stort sett alltid jagar Carola för att få med henne i olika tv-sammanhang, säger hon.

Pernilla Wahlgren betonar att en realityserie inte passar alla kändisar.

– Det är otroligt kämpigt att göra reality. Man bjuder verkligen in folk i sitt eget hem och har man en dålig dag eller en dotter som har PMS, ja då är det vad som kommer filmas den dagen. Det är nog inte alla som klarar av att visa upp sånt. Det är väldigt utlämnande och man måste klara av att driva med sig själv, det är jätteviktigt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM