Läckberg säljer lyxklänning

1 av 3

avAgnes Aronsson

NÖJE

Nu säljer Camilla Läckberg designerklänningen hon budade hem i Musikhjälpen. Auktionens utropspris ligger på 20 000 kronor.

Anledningen: Hon vill att den ska fortsätta göra gott.

Camilla Läckberg auktionerar nu ut klänningen hon bar på Elle-galan den 13 januari i år. Hon vann den genom en auktion i Musikhjälpen 2016 och pengarna gick till att barn i krig har rätt att gå i skolan.

Utropspriset på Läckbergs Traderaauktion är 20 000 kronor men i skrivande stund har klänningen inte fått några bud.

Skänker pengarna

Det är Ida Lanto som ligger bakom designen av klänningen och det var Lanto själv som auktionerade ut den i Musikhjälpen då Läckberg vann budgivningen. Klänningen finns bara i ett exemplar och är en vinröd coutureklänningen. I auktionen på Tradera skriver Läckberg att hon vill att klänningen ska fortsätta göra gott och därför skänker hon oavkortat pengarna hon får in från budgivningen till föreningen Alla Kvinnors Hus.

”Starkt feministiskt tema”

I annonsen skriver hon att ”årets Elle-gala hade ett underbart starkt feministiskt tema där vill jag ta vid genom att skänka pengarna till en organisation som hjälper kvinnor och arbetar för kvinnors rättigheter”.

Hon har även skrivit om budgivningen på sin Instagram där hon uppmanar sina följare att gå in på Tradera.

Föreningen Alla Kvinnors hus arbetar för att ingen kvinna ska behöva utsättas för våld eller sexuella övergrepp. Arbetat görs genom stöd och råd, skyddat boende, opinionsbildning och påverkan.

Auktionen avslutas om fem dagar. Nöjesbladet har sökt Camilla Läckberg för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM