Stiftelsen-Robert sjunger om separationen från frun

Robert Pettersson: ”Hon betyder fortfarande mycket för mig”

1 av 5
NÖJE

Stiftelsen är tillbaka. På nya skivan ”Allting låter som Slipknot” sjunger frontmannen Robert Pettersson om sin egen separation.

– Det har varit en väldigt bra terapi, säger han till TT.

Musikaliskt spretar det lika mycket som vanligt. På ”Allting låter som Slipknot”, Stiftelsens fjärde album, ryms allt från hårdrock till reggaeinfluenser.

Textmässigt finns dock en tematik som återkommer i flera låtar på den nya plattan.

– Det är några spår som håller ihop, de handlar om separation, skilsmässa och om att förlora det man har haft och bygga upp något annat, säger frontmannen Robert Pettersson.

Är det självupplevda texter?

– Ja, det är det ju. Jag och Sussi separerade för drygt ett halvår sedan och det har jag skrivit mycket om, det har varit en väldigt bra terapi. Det finns några spår som handlar om just det och den tiden.

”Curly Sue”

Den som är bekant med Robert Petterssons historia känner också till Sussi Dahl Pettersson. Det är henne som han sjunger om i sitt andra band Takidas största hitlåt ”Curly Sue”.

Så sent som i höstas medverkade också paret i SVT:s uppmärksammade serie ”Djävulsdansen” där Robert berättade om det stöd han fått av Sussi under sina mörka perioder.

– Hon betyder fortfarande mycket för mig. Hon är framför allt mor till mina barn men också min bästa vän, säger Robert Pettersson.

”Hobbyband”

Stiftelsen bildades 2011 med ett enda syfte – att ha kul. Men det lilla sidoprojektet blev snabbt jättestort i och med hitsingeln ”Vart jag än går” och debutalbumet ”Ljungaverk”.

– Det var bara en lyckosam slump. Men jag blev lite rädd då och tänkte ”ska det bli ett jobb av det här också?”. Men de andra grabbarna har kvar sina jobb och vi påminner varandra hela tiden om vad som är viktigt. Sedan är det är det ju vissa grejer som gör att man märker att det har blivit mer än bara ett hobbyband, men när vi väl träffas så är det ett hobbyband.

Har du behövt väga Stiftelsen och Takida mot varandra?

– Nej, det har varit enkelt. Takida kommer alltid i första hand. Om det sedan finns tid, motivation och glädje till att göra spelningar och inspelningar med Stiftelsen så gör vi det. Det ska vara roligt från start till mål.

Gemensam turné

I vår kommer dock de båda projekten att korsa varandras vägar. Med start den 27 januari ger sig de båda banden ut på en 17 spelningar lång turné.

– Det kommer att bli skitroligt men samtidigt är jag livrädd för att göra det. Det kommer att bli en jäkla cirkus.

Som sångare i båda banden får du dra ett tungt lass.

– Ja, men jag får samtidigt dra det roligaste lasset. Det kommer att bli en egotripp deluxe.

Robert Pettersson tror att det kommer att fungera bra men för säkerhets skull har han lagt extra mycket krut på konditionsträning den senaste tiden.

– Jag springer lite mer nu, är ute en dag i extra i veckan just för det här projektets skull. Man ska inte ta det här för givet, det kan gå åt helvete men det kan också gå jävligt bra, säger han.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Robert Pettersson som inte vill ge någon ytterligare kommentar.

FAKTA

Stiftelsen

Bildades: 2011 i Ljungaverk i Ånge kommun. Slog igenom året därpå med debutsingeln ”Vart jag än går”.

Medlemmar: Robert Pettersson, Micke Eriksson, Arne Johansson, Martin Källström.

Album: ”Ljungaverk” (2012), ”Dopet” (2013), ”Kom som du är” (2015).

Aktuella: Med nya albumet ”Allting låter som Slipknot” som släpps den 20 januari samt en omfattande turné tillsammans med Takida.

FAKTA

Takidas och Stiftelsens turné

Turnédatum: 27/1 Karlstad, 28/1 Norrköping, 3/2 Helsingborg, 4/2 Falkenberg, 10/2 Linköping, 11/2 Uppsala, 17/2 Göteborg, 18/2 Örebro, 24/2 Sundsvall, 25/2 Stockholm, 3/3 Karlskrona, 4/3 Malmö, 9/3 Stavanger, 10/3 Oslo, 11/3 Huskvarna, 17/3 Örnsköldsvik, 18/3 Kalix.