”La la land” slog rekord på Golden Globe

Listan: Här är alla vinnare under Golden Globe

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Hela sju statyetter kammade ”La la land” hem under årets Golden Globe-gala – däribland för bästa manliga och kvinnliga huvudroll.

Filmen slog med det nytt rekord.

Hyllade musikalen ”La la land” stod pall för trycket och tog hem sju kategorier när Golden Globe gick av stapeln, natten till måndag. De slog därmed det tidigare rekordet som ”Gökboet” (1975) och ”Midnight Express (1978) hade på sex statyetter.

Filmens två stjärnor Emma Stone, 28, och Ryan Gosling, 36, prisades bland för bästa kvinnliga, respektive manliga huvudroll.

Hyllade sin avlidne svåger

I ett känslosamt tacktal passade Ryan Gosling, på att hylla sin partner, skådespelaren Eva Mendes, 42, och tillägna statyetten sin avlidne svåger.

– Medan jag har sjungit, dansat och spelat piano, och haft en av de bästa upplevelserna någonsin på en film, så har min kvinna, gravid med vårt andra barn, tagit hand om vår dotter, samtidigt som hon hjälpt sin bror som kämpat mot cancer, säger Ryan Gosling, enligt the Guardian.

Storfavorit inför Oscarsgalan

”La la land” lyckades vinna i samtliga kategorier som den var nominerad i, något som ingen annat film tidigare lyckats med. Filmen tog också hem segern i de prestigefyllda kategorierna ”bästa regi” och ”bästa manus”, vilket gör ”La la land” till en av de stora förhandsfavoriterna när det är dags för Oscarsgalan i februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE