Advokat vill häkta Simon Kachoa från ”Biggest Loser”

Är utomlands – medverkar inte till att reda upp konkursen

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Simon Kachoa.
NÖJE

Han dök inte upp för att reda ut sin konkurs.

Nu vill advokat Per Svedlund häkta ”Biggest loser”-vinnaren Simon Kachoa.

– Jag bedömer att det inte överhuvudtaget finns något intresse från hans sida, säger Per Svedlund till Nöjesbladet.

I november försattes Simon Kachoa i personlig konkurs, utan tillgångar och med 1,6 miljoner kronor i skulder, rapporterar VLT.

Nu har tidigare ”Biggest loser”-vinnaren och ”Let’s dance”-deltagaren uteblivit från två försök för rätten att färdigställa bouppteckningen.

Enligt VLT hörde Kachoa av sig efter förhandlingen och menade att han befinner sig utomlands och inte fått del av kallelsen.

Hör inte till vanligheten

Nu har förvaltaren i konkursen, advokat Per Svedlund, lämnat in en häktningsbegäran mot tv-profilen.

– Simon Kachoa har inte medverkat på något sätt i det här konkursärendet. Han har skyldighet att upplysa mig, som konkursförvaltare, om konkursboet. Jag bedömer att det inte överhuvudtaget finns något intresse från hans sida, säger Per Svedlund när Nöjesbladet når honom.

Svedlund, som har 25 års erfarenhet av konkursärenden, har bara en gång tidigare behövt göra något liknande.

Det här hör alltså inte till vanligheten?

– Nej, dess bättre medverkar de flesta till att reda ut saker. Jag brukar säga att ha skulder är inte brottsligt. Men konkursförfarandet måste ha sin gång. Det finns fordringsägare bakom det här som är intresserade av att göra någonting.

Kan hämtas av polis

I första hand har Svedlund via sin biträdande jurist yrkat på att Simon Kachoa ska häktas, i andra hand att han hämtas med polisens hjälp till nästa edgångsförsök.

Själva häktningsförhandlingen hålls inom de närmaste två veckorna. Men Per Svedlund hoppas att Simon Kachoa själv tar kontakt innan dess.

– Jag hoppas nu att Simon Kachoa tar sitt förnuft till fånga, att han läser i media om det här, och kontaktar mig. Då behövs inget av det här.

Nöjesbladet söker Simon Kachoa för en kommentar.

Simon Kachoa vann ”Biggest loser” 2013, tävlade i ”Let’s dance” året därpå.