Kim Kardashian hyllas för politiska tweeten

Ger Donald Trump svar på tal med dödsstatistik

1 av 2
NÖJE

Kim Kardashian ger sig också in i den politiska diskussionen.

Fans hyllar nu sociala medier-drottningen för ett Twitter-inlägg som tolkas som Donald Trump-kritik.

Inlägget som Kim Kardashian lagt upp på Twitter har delats 195 000 gånger och gillats 370 000 gånger. Men det är inte för den korta texten ”statistik”, utan för innehållet i bilden.

Realitystjärnan har delat en bild med statistik över hur många amerikaner som dött i olika situationer årligen i genomsnitt. Bilden tolkas av Kim Kardashians fans som ett inlägg i debatten efter Donald Trumps beslut om inreseförbud i USA för medborgare från ett flertal länder.

Enligt statistiken som Kim Kardashian sprider så har i genomsnitt 9 amerikaner dödats årligen de senaste åren av islamistiska jihadister. Det jämförs med att 264 amerikaner dör årligen av att bli påkörda av bussar, 737 av att de faller ur sina sängar och 11 737 amerikaner blir skjutna varje år av andra amerikaner.

Statistiken är bland annat hämtad från den fristående men delvis statligt finansierade tankesmedjan New America och från den amerikanska folkhälsomyndigheten, CDC.

Efter att Kim Kardashian publicerade inlägget i lördags har hyllningarna strömmat in:

”Bra gjort Kim, använd ditt kändisskap, kämpa de godas kamp” skriver en användare medan en annan konstaterar ”Jag lever för den politiska Kim”.