Charlotte Perrellis oro inför premiären

”Kommer jag komma ihåg texterna? Fungerar det? Kommer jag bli hes?”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Charlotte Perrelli var nervös inför premiären av ”Lotta på Liseberg”.
Foto: Carolina Byrmo
Charlotte Perrelli var nervös inför premiären av ”Lotta på Liseberg”.

Hon hade inte stått på scen på länge.

Inför premiären av ”Lotta på Liseberg” kände Charlotte Perrelli en oro och nervositet.

– Jag funderade om jag kan verkligen kunde texterna, säger hon.

Charlotte Perrelli, 45, som är van att sjunga inför en miljonpublik där tusentals av dem är på plats skulle plötsligt sjunga inför ett tomt Liseberg. Under måndagen hade nämligen ”Lotta på Liseberg” säsongspremiär i TV4.

– Omständigheterna är jättekonstiga. Jag tänkte innan: Hur fasiken ska det här bli? Men jag tycker att det kändes väldigt trevligt. Det finns alltid folk som vill passa på att tycka att det är tråkigt eller att man inte gillar det, det har man med i beräkningen. Men det kändes ändå ganska trevligt tycker jag, säger hon efter programmet.

”Jag började lyssna igenom allsångslåtar som jag sjungit tusentals gånger”

Då Perrelli inte arbetat på ett tag kändes det ovant att stå på scen och sjunga. Och artisten var orolig för hur det skulle gå.

– Om man inte sjungit på länge och inte har vart i den här miljön så blir det väldigt speciellt. Jag kände bara: Kommer jag komma ihåg texterna? Fungerar det? Kommer jag bli hes? Man har inte sjungit på ett tag liksom. Det kändes lite annorlunda faktiskt, säger hon.

Foto: TV4
Charlotte Perrelli tvivlade på om hon kunde sina egna texter inför uppträdandet.

Hur gick tankarna och känslorna innan?

– För mig som jobbat ganska lite i januari och februari så var jag ganska van när coronan kom och lamslog allt och alla, jag hade tagit det ganska lugnt innan. Nu när jag sjöng kände jag, käre tid, jag har inte sjungit på så länge. Jag började lyssna igenom allsångslåtar som jag sjungit tusentals gånger, sen jag var 15 år. Mina egna schlagerlåtar, jag funderade om jag kan verkligen kunde texterna.

”Det känns nästan lite på låtsas”

De tomma stolarna kom inte som en chock för Charlotte Perrelli. Men hon medger att det kändes konstigt att sjunga inför tomma stolar då hon vill prestera för tv-tittarna.

– Det blev väldigt annorlunda. Det kändes lite som att vi körde för oss själva. Det känns nästan lite på låtsas, det känns inte som att det är på riktigt. Men det var väldigt roligt oavsett, vi gjorde ett tv-program. De som sitter hemma är lika många om i vanliga fall, säger hon.

”Lotta på Liseberg” sänds måndagar 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Publicerad:

LÄS VIDARE