Rod Stewart

Rod Stewart om cancern: ”På tiden att jag berättade”

Rockstjärnan avslöjar att han haft prostatacancer

Av: 

Andreas Ekström

NÖJE

Rod Stewart, 74, avslöjar att han är fri från sin prostatacancer, skriver The Mirror.

Nu uppmanar han män att gå till läkaren.

– Det är ett finger upp i rumpan, det är ingen skada skedd, sa han vid en välgörenhetsinsamling i lördags.

På en välgörenhetstillställning för prostatacancer i Wentworth, Surrey i Storbritannien, avslöjade Rod Stewart att han diagnostiserades med prostatacancer i februari 2016, men att han nu ska vara fri från cancer. Det rapporterar tidningen The Mirror.

När Rod Stewart och hans före detta bandmedlemmar från Faces, Kenney Jones, 71, och Ronnie Wood, 72, äntrade scenen på tillställningen som världsstjärnan öppnade upp sig om sin sjukdom.

– Det är ingen som vet det här, men i februari 2016 fick jag diagnosen prostatacancer. Jag tyckte att det var på tiden att jag berättade. Men jag är fri från cancern i dag, sa Stewart samtidigt som hans kamrat Ronnie Wood, som själv haft lungcancer, la en hand på hans axel inför den chockade publiken, skriver tidningen.

Arbetat under cancertiden

Det var vid ett rutinmässigt läkarbesök som stjärnans prostatacancer upptäcktes. Att man lyckades upptäcka cancern i ett tidigt stadie var direkt avgörande för att Rod Stewart ska ha blivit fri från cancer. Nu uppmanar rockstjärnan alla män att få prostatan undersökt.

– Gå till läkaren killar. Det är ett finger upp i rumpan, det är ingen större skada skedd.

Under sjukdomen har Stewart turnérat över hela världen. Senast i maj var han och spelade på Globen i Stockholm. Han menar att trots att man får sjukdomen så måste man vara positiv.

– Det gäller att vara positiv, ha ett leende på läpparna och inte ge upp. Jag har arbetat under de här åren, varit lycklig och Gud har tagit hand om mig, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte alla klipp: 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Rod Stewart om Britt Ekland: Hon hatar mig

ÄMNEN I ARTIKELN

Rod Stewart

Prostatacancer

Cancer