Här gifter sig Jan Johansen med sin Jenny: ”Lyckligaste dagen i mitt liv”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Äntligen!

Nu har artisten Jan Johansen och Jenny Sandberg gift sig.

– Jenny är den vackraste bruden jag någonsin har sett. Det är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger Jan Johansen.

Det var meningen att artisten och sångaren Jan Johansen, 53, och hans fästmö Jenny Sandberg, 47, skulle gifta sig sommaren 2017. Men då Jennys båda föräldrar avled, med en månads mellanrum, så ställdes allt av naturliga skäl på ända. Det blivande brudparet valde att skjuta på bröllopet.

Men på torsdagen blev det äntligen av. Under klarblå himmel på Eklundshof i Uppsala där Jan och Jenny bor, lovade de att älska varandra i nöd och lust. Brudgummen kom fram först till altaret, sedan skred bruden fram till  ”My Girl” med The Temptations.

”De sa att det lyser om oss”

Under vigseln sjöng gruppen Fantastic Four bland annat ”Only you” (The Platters) och när brudparet hade förklarats man och hustru klämde bandet i med Percy Sledges känslosamma ”When a man loves a woman”.

– De sa att det lyser om oss och det känns som vi har hamnat rätt. Vi har hamnat där vi ska vara. Vi har dragits till varandra hela vårt liv och nu är vi tillsammans. Det var meningen att vi skulle träffas, säger en tagen och lycklig Jan Johansen till Nöjesbladet efter vigseln.

– Jenny är den vackraste bruden jag någonsin har sett. Det är den lyckligaste dagen i mitt liv.

Jenny byter namn

Jenny, som nu kommer att byta efternamn till Johansen, är inte sen att hålla med. Och hon tycker att ceremonin gick över förväntan. 

– Det här blev ännu bättre än jag trodde! Vi var inte så nervösa... Eller det pirrade ju lite, men inte så att man inte kunde möta blickar eller så. 

Under vigseln torkade bruden tårarna vid flera tillfällen.

– Ja, det var ju också en anspänning eftersom man är så lycklig. Men det var också för alla som är här för att fira vår dag. Att se ögonen på människor som man känt i 30-40 år.... Det är stort.

Då började Jan gråta...

Jan berättar också att han fällde en och annan glädjetår.

– Ja, absolut! Den första kom när jag fick se min hustru i dag för första gången på hotellet. Hon hade hållit på att fixa med allt i ett angränsande rum. Sedan gick jag in dit och hon stod med ryggen mot mig. Och när hon vände sig om började jag gråta. 

1 av 6 | Foto: SHIMODA MEDIA
Jan Johansen och Jenny Sandberg

Bland bröllopsgästerna fanns kända namn som Tony Irving, Shirley Clamp, Gladys del Pilar och Ingela ”Pling” Forsman som skrev ”Se på mig” som Jan Johansen vann Melodifestivalen med 1995.

Bröllopsresan kommer att gå till Nashville i USA – de nygifta är båda så musikintresserade och de har dessutom kompisar som bor där.

– Vi kanske kommer att säga hej till Elvis på Graceland i Memphis, det vore härligt, har de tidigare sagt till undertecknade.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala