Här är trailern för SVT:s julkalender

Av: Claes Olsson

Publicerad:

Årets julkalender i SVT beskrivs som ”en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning”. Nu, med bara 30 dagar kvar till premiär, har kanalen släppt en trailer.

”Panik i tomteverkstan”. Så heter årets upplaga av SVT:s julkalender som utspelar sig i den hemliga tomtebyn. Där ligger Tomtens verkstad AB vars viktigaste uppdrag just nu är att övertyga folket i människobyn att tomten finns. Att de flesta barn slutat tro på tomten hotar nämligen tomtebyns existens.

Humoristisk julsaga

Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, beskriver ”Panik i tomteverkstan” som ”en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning”.

– Det betyder att det inte är en renodlad sitcom med pålagda skratt och fasta kamerainställningar. Men vi har valt att fokusera handlingen kring några få miljöer, bland annat det klassiska vardagsrummet som hjärtat och i det här fallet även tomtens verkstad, säger hon till SVT.

I rollerna ser vi bland andra Per Andersson, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin. Fredde Granberg och Thomas Claesson är manusförfattare.

Publicerad:

LÄS VIDARE