Podduons sexuppmaning till tjejer: ”Tacka inte nej”

Hannalicious och Lojsan får hård kritik: ”Är i chock”

avRasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hanna Friberg och Lovisa Wallin kritiseras hårt efter sitt kontroversiella podavsnitt.

I ”Måndagsvibe” menar Lovisa Wallin att tjejer ska ”bita ihop” om pojkvännen vill ha sex.

”Nämen det här är fruktansvärt”, skriver en upprörd lyssnare på Twitter.

Hanna ”Hannalicious” Friberg, 25 och Lovisa ”Lojsan” Wallin, 26, möts av stark kritik från lyssnare efter att de uppmanat att inte tacka nej till sex om pojkvännen vill ha det, oavsett om en själv är sugen eller inte.

Podcasten ”Måndagsvibe” är en av de mest populära i Sverige och många unga tjejer lyssnar. Hannalicious har över 200 000 följare på Instagram och Lojsan Wallin har strax över 90 000 följare.

Rådet: ”Tacka inte nej”

Diskussionen uppkom efter att en fråga kommit in om hur man ska hålla igång sexlivet.

”Man ska inte känna sig tvingad. Försök att hålla det vid liv. Försök att göra något sexuellt minst typ två gånger i veckan”, säger Lojsan och fortsätter:

”Är din partner sugen, tacka inte nej oavsett om du inte är det. Absolut att man ska lyssna på sin egen kropp. Sitter han och torrjuckar mot dig varenda kväll då kanske du kan säga nej nån gång. Men när han väl vill, bit ihop. Do some things. Man mår så mycket bättre”.

Kritik från lyssnare

Efter diskussionen har en kritikstorm blossat upp på sociala medier där lyssnare inte tycker att Lovisa Wallins tips var särskilt bra.

”Snacka om blandade signaler till unga tjejer. Först #Metoo och samtyckeslagen, och sen kastar vi allt de åt helvete och ba' -Vill han ligga, bit ihop bara och låt det hända. Jösses...”, skriver en lyssnare på Twitter.

”Nämen det här är fruktansvärt”, skriver en annan.

Foto: EERO HANNUKAINEN TT
Lovisa Wallin (till vänster) och Hanna Friberg.

Lyssnare tycker också att Hanna och Lovisa borde ta hänsyn till sina yngre lyssnare.

”Hur kan någon lyssna på två personer som yttrar sig på detta sättet? Dom borde verkligen tänka på att det finns yngre personer även där ute som lyssnar”, skriver en lyssnare.

”För man mår ju så mycket bättre” aah man mår så mycket bättre när man gör saker man inte vill göra???? Är i chock”, skriver en annan.

Svarar på kritiken: ”Ber om ursäkt”

Efter kritikstormen har Lovisa Wallin lagt upp en rad storys på sin Instagram där hon svarar på reaktionerna.

"Vi missade poängen helt och det ber vi om ursäkt för", skriver hon.

Hon utvecklar också vidare i den kritik om att hon skulle uppmana till tjatsex.

”Gällande att jag skulle bidra till tjatsex är det inte alls vad jag säger”, skriver hon.

Lovisa Wallin har ett barn med sin kille och trycker på att hennes uttalande var riktat till par som är i ett långt kärleksfullt förhållande, efter barn.

”Vi ställer upp för varann, även om vi helst vill lägga oss och sova så ser vi till att ha sex för att hålla kärleken vid liv”, skriver hon, och poängterar att det är ett val hon gör.

Tar en paus från sociala medier

Efter uppståndelsen har Hanna Friberg gått ut och meddelat att hon tar en paus från sociala medier.

”Ska jag vara ärlig så känner jag varken för att podda eller jobba med Instagram längre så som det känns just nu i stundens hetta. Det verkar liksom inte som att det finns rum för mig att göra fler misstag. Och jag vet inte riktigt hur jag ska klara av att gå runt och försöka vara en perfekt person när jag är allt annat än det”, skriver hon i ett Instagraminlägg som publicerades på söndagskvällen.

Publicerad: