Adam Pålsson talar ut om polisdramat

Skådespelaren: ”Nu dör jag”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Polisen slog till med dragna vapen mitt under filminspelningen.

Nu berättar Adam Pålsson för första gången om paniken i samband med händelsen.

– Jag tänkte att ”nu dör jag”, säger han i ”Sommar i P1”.

Det var under inspelningen av SVT-serien ”Innan vi dör” i februari i år som polisen slog till med dragna vapen och brottade ner Adam Pålsson, 31, på en gata i Stockholm.

Vid tidpunkten avböjde han att kommentera händelsen men i sitt sommarprat talar skådespelaren nu ut om den traumatiska upplevelsen.

Han berättar att de var i full färd med att spela in en scen där han flyr ut ur en bil och springer genom en gränd upp mot Vanadislunden – med en pistolattrapp i handen.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
Här brottas skådespelaren Adam Pålsson ner av polis.

Scenen krävde flera omtagningar och det var under den sista tagningen som skådespelaren plötsligt såg hur flera polisbilar rullade in i gränden med blåljuset på.

– Jag insåg direkt att det hade med pistolattrappen att göra. Vi hade ju tillstånd att filma, visst, men det måste ju ändå skötas på ett snyggt sätt. Om allmänheten ringer och är uppskrämd måste polisen åka dit för att ge produktionen en tillrättavisning och kolla hur vi sköter oss, säger han.

Omringades av poliser

Plötsligt insåg Adam att det var honom poliserna var ute efter.

– De var säkert sex stycken. De gick rakt emot mig händerna på sina tjänstevapen och med stirriga blickar som fick mig att förstå att ”nu är det något här som inte stämmer”.

I nästa sekund var han omringad av poliser som skrek åt honom att släppa vapnet.

– Jag stod med händerna i luften, fortfarande med någon form av overklighetskänsla kring hela situationen.

Han menar att han försökte förklara att det rörde sig om en filminspelning, men att poliserna inte lyssnade på honom.

– De trodde verkligen att det var en presumtiv polismördare de hade att göra med.

Adam Pålsson.
Foto: Marcus Ericsson
Adam Pålsson.

”Nu dör jag”

När han sträckte sig efter attrappen i jackfickan blev det ”mayhem”.

– Alla snutarna lyfte sina vapen och de riktade dem rakt mot mig, och på nära håll också. Tiden upphörde. Jag vet inte vad jag ska säga, jag trodde att jag skulle svimma. ”Fan också”, minns jag att jag tänkte, ”nu har jag verkligen vridit kranen åt fel håll för sista gången. Nu dör jag”.

När han hade halat fram attrappen och kastat den på marken brottade poliserna ner honom och försatte honom med handfängsel.

De förklarade att de var en sekund ifrån att skjuta honom.

Tänkte på Eric Torell

När polisen väl förstod att Adam var skådespelare låste de upp handfängslen och lät honom gå, men många tankar hann fara genom hans huvud under tiden han låg på marken.

Bland annat tänkte han på sin flickvän Celie Sparre, 32, och deras två barn och faktumet att de kanske aldrig skulle få se honom igen.

Efter den chockartade upplevelsen satte han sig i en port och grät.

Även om han förstod att poliserna inte hade gjort något fel kunde han inte låta bli att tänka på Eric Torell, den 20-åriga killen med Downs syndrom som sköts till döds i samma stadsdel bara ett halvår tidigare.

– Kanske hade jag Erics tragiska död att tacka för att polisen väntade några sekunder längre den här gången.


PODD: Aftonbladet Daily om R Kellys uppgång och fall

Aftonbladet Daily går igenom fallet R Kelly tillsammans med Nöjesbladets Magnus Sundholm. Tidigare i år släpptes dokumentären ”Surviving R Kelly”, en dokumentär där flera kvinnor gick ut och berättade om sina relationer med en av världens största artister. Nu står stjärnan åtalad för flera fall av sexuella trakasserier och övergrepp.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller lyssna direkt genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE