Barnens kritik efter Amelia Adamos sexprat

Berättar i Sommar i P1: ”Verkar lida av sex-tourettes”

Uppdaterad 2023-02-03 | Publicerad 2021-07-08

Hon skilde sig efter 60 – och träffade kärleken igen.

Men Amelia Adamos barn var inte enbart glada över att mamma tidningsdrottningen var så öppen med sitt kärleksliv i intervjuer.

– Jag hade inte alls börjat fundera på huruvida det var osmakligt eller ens provocerande med en upp över öronen förälskad 62-årig farmor, säger hon i ”Sommar i P1”.

För 12 år sedan träffade Amelia Adamo, 74, kärleken igen efter att ha skilt sig efter 60. Hon tvekade inte att berätta om sitt kärleks- och sexliv i intervjuer.

I ”Sommar i P1” berättar hon om hur vänner och familj först reagerade över hennes singelliv och att hon visade upp sig naken på det egna tidningsomslaget, också det efter att ha fyllt 60, för att sen också reagera över hur öppen hon blev som nyförälskad 60-plussare.

Oro för solochvårare

– En skild kvinna 60-plus är ett orosmoment i familjen. För vad händer nu? Vad händer med morsan nu? Tänk om det kommer en romansbedragare som solochvårarna kallas numera. Hon ser inte klart, i sin desperata längtan efter kärlek igen, och tänk om han förför och sen klår henne på pengar, säger Amelia Adamo om hur hennes närstående resonerade kring att hon gav sig ut på singelmarknaden.

Amelia Adamo är en av årets sommarpratare.

Men snabbt förvandlades istället ett one night stand, eller ”en trevlig amorös natt” till ett nytt kärleksförhållande. För tolv år sedan blev tidningsdrottningen och Lucio Benvenuto, 73, ett par och flyttade ihop. I ”Sommar i P1” berättar Amelia Adamo om hur hennes vuxna söner sett oroliga ut när de först presenterades för sin mammas nya kärlek.

– Jag presenterade honom som min italienska språklärare och efter att ha sett oss tillsammans sa min äldste son torrt: ”Han verkar mer vara din gymnastiklärare”, säger hon.

– Då för 12 år sen, när min nya kärlek skulle introduceras i familjen hade jag inte alls börjat fundera på huruvida det var osmakligt eller ens provocerade med en upp över öronen förälskad 62-årig farmor.

Amelia Adamo.

Sex-tourette

Men hennes barn reagerade starkt, enligt Amelia.

– ”Jag vill inget veta om ditt nya kärleksliv”, sa den yngre sonen. ”Du tycker du bryter tabun och gör en insats för kvinnorna genom att ständigt prata om kärlek men jag kan inte se dig som en symbol för äldre kvinnors frihet du är ju min mamma, jag tycker snarare du verkar lida av sex-tourette”.

I ”Sommar i P1” berättar hon att hon försökte få honom att se det som uppmuntrande att få se kärlek på äldre dar, eftersom stressade småbarnsföräldrar oftast slocknar utmattade av all stress. Nu 12 år senare är hon mer försiktig vad hon delar med sig av offentligt.

– Vad gäller erotiken så har jag också förstått att det finns nåt som heter intimsfär och vad som händer där måste inte delas av alla. Jag kontrollerar för det mesta min sex-tourette men får återfall ibland, det blir lite roligare då, utom för barnen, säger hon.

”Sommar i P1” släpps som podd klockan 07.00 och sänds kl. 13.00 i P1 och Sveriges Radio Play.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln