Carrie Fisher får ”större roll” i nästa ”Star wars”-film

Stjärnans böcker toppar listorna efter dödsbudet – exmaken Paul Simon: ”Hon dog för tidigt”

Foto: Tracey Nearmy/EPA
Carrie Fisher.
NÖJE

Carrie Fisher får en ”större roll” i kommande ”Star wars”-filmen som spelades in i somras.

Nu skriver exmaken Paul Simon om sin sorg efter hennes död.

”Det hände för tidigt”, skriver han på Twitter.

Carrie Fisher är död, men filmmässigt lever hon länge till.

I slutet av nästa år kommer nästa del i ”Star wars”-serien, ”Star Wars: Episode VIII”. I den har hon en större roll, enligt uppgift till Deadline. Hennes scener spelades in i somras. I filmen medverkar även hennes dotter, Billie Lourd, precis som i filmen före.

Carrie Fisher spelade även i flera avsnitt av den animerade serien ”Family Guy”, enligt uppgift till The Wrap finns ännu två av hennes avsnitt kvar att sändas. Datumen för detta är ännu inte bestämda.

Exmaken: ”Hände för tidigt”

Exmaken Paul Simon, som var gift med Fisher under två år och var tillsammans i totalt 12, skrev i dag om sin sorg på Twitter: ”I går var en fruktansvärd dag. Carrie var en speciell och underbar tjej. Detta hände för tidigt”, skriver han.

Efter dödsbudet har även flera ”Star wars”-kollegor uttryckt sin saknad. Så även motspelaren från allra första början, Harrison Ford.

– Carrie var unik… briljant och originell, rolig och känslomässigt orädd. Hon levde sitt liv modigt, mina tankar går till hennes dotter Billie, hennes mor Debbie och bror Todd och hennes många vänner. Vi kommer alla att sakna henne”, säger han i ett uttalande till People.

Böckerna rusar på listorna

I sin nya bok avslöjade Fisher att hon och Ford hade en tre månader lång affär under de tidiga ”Star wars”-inspelningarna. Det skriver hon i sin självbiografi ”The princess diarist”, en bok som rusat upp till andra plats på Amazons försäljningslista efter dödsbeskedet i går, skriver The Hollywood Reporter. Faktum är att fem av böckerna på nätbokhandelns tio i topp-lista är böcker av Fisher.

John Boyega kom nära Carrie Fisher i rollen som Finn i ”Star wars: Episode VII - The force awakens” och berättar att dödsbudet tog honom hårt:

”Mitt hjärta är tungt men jag är tacksam att jag fick lära känna henne. Jag kommer att vårda minnens, konversationerna och hennes ständiga stöd. Vila i frid”, skriver han på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM