Magnus Uggla störst genom tiderna på Svensktoppen

Foto: AFTONBLADET CHRISTIAN JOHANSSON
Magnus Uggla.
NÖJE

Magnus Ugglas, 62, tolkning av “Jag och min far” är Svensktoppens mest populära låt någonsin.

Det konstaterar en jury i omröstning om listans klassiker.

– Jag blev väldigt förvånad, säger Magnus Uggla.

Lyssnarna har sagt sitt. Magnus Ugglas tolkning av Olle Ljungströms ”Jag och min far” är Svensktoppens mest populära låt genom tiderna.

När en statistisk utvald jury på 1500 personer röstade på sina favoriter från Svensktoppens mest populära låtar sedan starten 1962 tog ”Jag och min far” hem förstaplatsen. Resultatet presenterades i ”Svensktoppens guldlista” i P4 i dag.

– Det känns fantastiskt bra. Det är en stor ära med tanke på vilka låtar som var med på listan. Jag blev väldigt förvånad, det hade jag inte räknat med. Det finns låtar som har legat betydligt längre på listan än vad ”Jag och min far” har gjort, säger Magnus Uggla.

”Många kan känna igen sig”

Vad tror du folk tycker så mycket om med din tolkning?

– Det är många parametrar. Dels är det en bra låt och så tror jag många kan identifiera sig med och känna igen sig i texten. Det är nog det i första hand.

I “Svensktoppens guldlista” i P4 utses de bästa låtarna från Svensktoppens historia som har legat på Svensktoppen i minst ett år.

Magnus Uggla har fått både ris och ros under sina 40 år som artist. Hans första album sågades och 1979 kom han på sista plats i Melodifestivalen med ”Johnny the rocker”. I dag är han en av landets mest folkkära artister.