Little Jinder loggar ut - efter näthatet

avLinn Elmervik

Little Jinder, 28, tar en paus från sociala medier under Musikhjälpen.

Artisten mår för dåligt av hatkommentarerna.

”Är hudlös av mat- och sömnbrist”, skriver hon på Instagram.

Det tog mindre än ett dygn innan näthatet blev för mycket.

Josefine ”Little Jinder” Jinder är en av programledarna för Musikhjälpen 2016 i SVT och Sveriges Radio. Nu loggar hon ut från sociala medier under den sex dagar långa livesändningen.

Artisten orkar inte längre ta del av hatstormen i kommentarsfältet på Instagram och Twitter.

”Jag gör mitt absolut bästa och älskar #mh16 men jag orkar inte ta del av alla elaka kommentarer som dräller in på twitter, är hudlös av mat och sömnbrist. Blir så ledsen?”, skriver hon.

Little Jinder har fått hatkommentarer både angående sitt utseende och sin kompetens.

”Loggar ut”

”Starta ett engagemang och gör något för någon annan istället som är lite trevligare än att säga att JAG är ful och negativ och ”bara avbryter”. Vi har producenter som säger åt oss när vi ska avbryta FYI. Ful kan jag inte göra så mycket åt så släpp det, tack. Vi ses i musikhjälpenappen, loggar ut ”privat” tills vi lämnar buren”, skriver hon.

Artisten får stöd av sin mamma, kompositören och riksspelemannen Åsa Jinder, 53.

”Hatet flödar mot min dotter. Hata mig i stället. Skona henne. Jag får mat och sömn som du. Jag samlar inte heller in miljoner. Det är mer fair”, skriver hon på Twitter.

Stöttas av produktionen

Little Jinder stöttas också av produktionen bakom Musikhjälpen.

– Programledarna har teamet omkring sig hela tiden och får det stöd de behöver. Josefine mår bra och har fått mycket kärlek, både från publiken och oss i produktionen. När det gäller programledarnas sociala medier-konton under Musikhjälpenveckan är det inte ovanligt att de väljer att stänga av för att kunna fokusera på Musikhjälpen helt och hållet, säger Robert Frisk, projektledare.

Enligt Helena Iles, pressansvarig för programmet, har Little Jinder haft en bra natt i sändning och mår bra.

Jinder leder Musikhjälpen tillsammans med programledaren Kodjo Akolor och The Hives-sångaren Howlin’ Pelle Almkvist. Sändningarna startade i måndags kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM