Anna Book efter kökskrisen: ”Ett fuskbygge”

1,5 år senare visar hon upp köket i tv igen

1 av 2

avLouise Åström

NÖJE

Anna Books kök är fortfarande trasigt efter att hon medverkat i ”Arga snickaren”.
Nu, ett och ett halvt år senare, vill hon visa sanningen, i det nya programmet ”Arga snickaren – vad hände sen?”.
– Jag måste säga att det sociala livet har blivit mycket sämre, säger hon till Nöjesbladet.

Anna Books medverkan i ”Arga snickaren VIP” blev mycket uppmärksammad i fjol. Efter att Anders Öfvergård och hans team varit där uppstod, enligt Book, flera problem.
Nu, ett och ett halvt år senare har hon fortfarande inte ett helt fungerande kök, berättar hon.
– Det är ju inte riktigt, det är ju lite fuskbygge, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt Book har köksön, som familjen fick byggd, en stor springa i mitten som fått slipas flera gånger, diskmaskinen fungerar inte som den ska, kylskåpet har gått sönder och matbordet har fått bytas ut flera gånger.
– Det verkar som att det går lite troll i våra vitvaror. Vi har även ett skåp som inte har satts dit ordentligt så att det har funnits rasrisk. Så vi har valt att inte använda det skåpet.

Spisen fungerar enligt Book inte heller korrekt.
– Det är jättetråkigt. Jag tror inte det har undgått någon att jag älskar att laga mat och baka. Det är inte lika roligt nu.

”Ska inte vara hat-tv”

I det nya programmet ”Arga snickaren – vad hände sen?” ska Anna Book visa upp sitt hem, som det ser ut nu.
– Det som visas upp är precis allt som är lite tokigt. Jag hoppas att fokus ligger på att köksön inte är korrekt byggt, att det finns felaktigheter som ska åtgärdas eftersom att man gjorde en ’quick fix’. Men det vi har varit väldigt tydliga med är att vi inte vill att det ska vara hat-tv och ’neggo-neggo’. Men samtidigt säga sanningen.

Anna poängterar att programmet medförde att hon och mannen Roberto fick vind i seglen och självmant har renoverat två av husets rum. Samtidigt har familjens sociala liv och sätt att umgås med vänner, förändrats.
– Jag måste säga att det sociala livet har blivit mycket sämre. Funktionen i hemmet har blivit sämre. Ska jag ljuga för att skydda ett tv-program eller ska jag våga säga sanningen? säger hon.

”Man orkar inte”

På sikt planerar Anna Book att tillsammans med familjen byta ut de saker i hemmet som påverkar det sociala livet. Hon vill bland annat få plats med fler stolar runt matbordet och inte ha en vit soffa.
– Även om det låter lite fjompigt att klaga över att man fått en vit soffa så måste jag tvätta den en gång i månaden för att den ska vara fin. Jag, Roberto och barnen tycker inte om att soffan ska se solkig ut. Till slut orkar man ju inte tvätta hela soffklädseln en gång i månaden.
Enligt Anna Book har produktionen nu även gått med på att renovera om köket.
– De har sagt att de kommer komma hit och göra om. Det känns skönt. Nya skåp har beställts, det ska tittas på om en ny köksö ska byggas och vitvarorna ska bytas ut, säger hon.
Nöjesbladet har sökt Anders Öfvergård.
”Arga snickaren – vad hände sen?”, sänds den 25 januari på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM