Peter Jihdes fräcka nakenkupp mot Per Andersson på scen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Per Andersson gästade ”Så mycket Burgsvik” på tisdagen, där han framförde sitt klassiska ”Kuk i hatten”-nummer.

Men plötsligt fick han oväntat besök på scenen av Peter Jihde – spritt, språngande naken.

– Det var märkligt för alla inblandade, men härligt, säger Per Andersson till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo och Elin Karlström
Peter Jihdes nakenkupp på Gotland.

På tisdagen möttes ståuppkomikern och skådespelaren Per Andersson, 40, av en syn han sent ska glömma.

En helnaken Peter Jihde, 46, med bara en hatt för sina mest ädla delar, klev plötsligt ut på samma scen som Per Andersson själv befann sig på.

Han var inbjuden till evenemanget ”Så mycket Burgsvik”, där gästartister bjuder på livemusik under fyra sommarkvällar.

– Jag vet inte varför de bjussade in mig, jag har ju inga hits direkt. Men jag har en! ”Kuk i hatten”-hiten, vilken jag körde, berättar Per Andersson när Nöjesbladet når honom på telefon.

Alla skrek

I numret framför han en trallvänlig melodi och sjunger om olika saker man kan dölja kronjuvelerna i, exempelvis en hatt, allt medan han klär av sig naken.

– Och plötsligt var Peter Jihde där och överraskade och kom in i alltihop. Alla blev ju enormt chockade. Vi höll på att komma av oss fullständigt! ”Peter Jihde?”, sa jag. Och han svarade med: ”Kör den igen!” Så då körde jag igen. Det blev någon jättemärklig spontandans där, säger Per Andersson och fortsätter:

– Publiken skrek, jag skrek, musikerna skrek, Peter Jihde skrek. Det blev galet! Rätt absurt, faktiskt. Det var märkligt för alla inblandade, men härligt, säger komikern som förevigade ögonblicket med en bild på sin Facebook på fredagen.

Skämtade om en nakenduett

De hade stött på varandra tidigare samma kväll, när Per Andersson åt middag. Peter Jihde meddelade att han skulle komma och titta på föreställningen. Och där och då råkade möjligtvis Per Andersson, helt ovetandes, så ett frö hos Peter Jihde om en gemensam nakenduett.

– ”Då kan ju du dyka upp i ’Kuk i hatten’ sa jag på skämt, men det visade sig ju att han inte tog det som ett skämt, säger Per Andersson och skrattar gott åt upplevelsen.

Hur lyckades han klä av sig alla kläder och ta sig ut på scenen, tror du?

– Jag tror att hatten tillhörde basisten i förbandet. Sen är det ju bara en liten scen, det är ju bara att klä av sig där bakom och gå ut. Det var mitt i natten och mörkt, så det svåraste var väl att klä på sig där bakom igen. Vi stod bara och garvade.

4 000 i publiken

Nakenkuppen föll Per Andersson i smaken.

– Det är bländande! Mer sånt! Jag ska spela på Taubescenen på Liseberg den 10 augusti och då frågade någon om jag kommer köra ”Kuk i hatten”, men det kanske jag inte vågar efter det här gästspelet. Vem vet vem som kommer upp då?

Kan du tänka dig fler samarbeten med Peter Jihde framöver?

– Ja, vem vem. Jag får väl komma till Nyhetsmorgon och köra ”Kuk i hatten”.

Vad tycker du om hans potential som ståuppkomiker?

– Ja, alltså han är ju snabb i repliken.. Men som ståuppkomiker vet jag inte... Men som dansare kanske! Min fru sa det att han var ju väldigt vältränad och hade väldigt nätta skinkor, så en karriär som dansare kan han ju alltid landa tillbaka på.

En stund senare skickar Per Andersson ett tillägg i ett sms:

”Sa jag att det var 4000 pers och tittade? Så jag och Peter har beslutat oss för att bli nudister fullt ut, start i morgon”, skriver han följt av en blinkande smiley.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN