Justin Bieber har landat i Stockholm

Åt sen middag – efter att först ha nekats mat: ”De sprang och hämtade tillbaka honom”

avLouise Åström, Torbjörn Ek, Sven Minell

NÖJE

Här laddar Justin Bieber upp – med middag på klassisk svensk krog.

Men först nekades världsstjärnan mat eftersom köket hade stängt.

– Kockarna sa att om det är Justin Bieber som vill äta så öppnar vi köket igen så de sprang ut och hämtade honom, säger Amanda Axelsson som såg händelsen.

1 av 8 | Foto: P-O Sännås
Här kliver Bieber ur planet på Arlanda.
Här tar Justin Bieber en cykeltur – i Boden 00:42

Popstjärnan Justin Bieber, 23, lyfte från Luleå under fredagkvällen. Omkring 19:30 landade han på Arlanda i Stockholm och klev ur sitt privatplan. Där möttes han av tre bilar.

– Justin Bieber kom ut ur planet med en himla fart. En i crewet kom ut med hans skateboard. De har mycket packning med sig, säger Aftonbladets fotograf P-O Sännås.

Bieber hade även med sig något som liknade ett fiskespö i en lång väska. Efter att bagaget lastats av begav sig sällskapet iväg.

– Inom en kvart åkte de ut från Arlanda. De eskorterades av en motorcykel.

Förvånade folk på strandvägen

Fredagskvällen spenderade Justin Bieber ute i Stockholms nattliv. Tillsammans med ett manligt sällskap åt han middag på restaurangen Ångbåtsbryggan.

Amanda Axelsson såg hur Justin Bieber först nekades mat.

Då hade förbipasserande studsat till när Justin Bieber strosade förbi dem på Strandvägen.

– Vi letade parkering och stannade för att fråga var man fick ställa sig, när vi upptäckte att den vi tänkte fråga var Justin Bieber och hans livvakt, säger Pontus Christoffersen som sen hamnade några bord ifrån världsstjärnan på restaurangen.

Men Justin Bieber höll först på att inte få någon mat alls. Köket hade stängt.

– Men kockarna sa att om det är Justin Bieber som vill äta så öppnar vi köket igen så de sprang ut och hämtade honom, säger Amanda Axelsson som såg händelsen.

– Han såg ganska chockad ut när han blev nekad mat, säger hon och skrattar.

Inne på restaurangen valde Justin Bieber ett hörnbord längst in.

– Men han satte sig med ansiktet utåt mot alla glasrutor. Jag tror ändå att han ville synas, annars hade han inte valt den platsen, säger Amanda Axelsson.

– Han var där i över en timme och såg väldigt avslappnad ut. Livvakterna försökte hålla sig osynliga, men när nån ville ta bilder kom de fram och sa ifrån, säger Pontus Christoffersen som också var på restaurangen.

Cyklade på äng

Foto: Simon Eliasson
Justin Bieber på cykeltur i Norrbotten.

Innan Bieber lämnade Luleå på fredagseftermiddagen såg han till att stanna bilen han färdades i för att veva ner rutan och pratat med fans som samlats i hopp om att se stjärnan.

Bland annat frågade världsstjärnan om flygtiden till Stockholm och förklarade för fansen att han haft det trevligt i Boden där han befunnit sig under torsdagen.

– Han sa även att han tyckte att det var väldigt vackert här uppe, sa Emma Hånberg, 18, som träffade Bieber på flygplatsen.

I Boden har Bieber bland annat ägnat sig åt att cykla på en äng nära det hotell där han bott.

1 av 4 | Foto: Simon Eliasson
Justin Bieber på cykeltur i Norrbotten.
Bieber har lyft från Luleå - på väg mot Stockholm 00:39
Det gjorde Justin Bieber sist han var i Sverige 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM