Fråga doktorn hälsa

Nya satsningen i SVT ska få dig att må bra

Nu kommer ”Fråga doktorn hälsa” om hur man undviker att bli sjuk

Av: 

Christina Nordh

Doktor Karin Granberg och programledaren Sofia Rågenklint från ”Fråga doktorn hälsa” som har premiär i kväll, tisdag, i SVT1.
Doktor Karin Granberg och programledaren Sofia Rågenklint från ”Fråga doktorn hälsa” som har premiär i kväll, tisdag, i SVT1.

NÖJE

I SVT:s "Fråga doktorn" pratar man om sjukdomar.

I kväll har systerprogrammet ”Fråga doktorn hälsa” premiär.

– Vi pratar mer om förebyggande hälsa. Vad man ska göra för att undvika att bli sjuk, säger programledaren Sofia Rågenklint.

Hon säger att hon velat göra ett hälsoprogram i flera år. Ett program som handlar om att man kan träna och äta sig frisk, hur stress och dålig sömn påverkar oss, utbrändhet och återhämtning

– Vi är flera som varit med och tagit det fram här programmet och känt, inte minst nu under pandemin, att det finns ett stort behov av att prata om det som får oss att må lite bättre.

Åtta olika teman

Det handlar inte om att man ska bli någon elitidrottare, här handlar det om vad man själv kan göra för att må lite bättre..

– Vi har lyft fram åtta delar som är centrala för en god hälsa. Vi har olika teman som mat, motion, återhämtning, gemenskap, sex, medberoende, sömn och meningen med livet. Så det är både de stora och de små frågorna, säger Sofia Rågenklint.

”Bakterier framtidens medicin”

I premiäravsnittet handlar det om mat. Gäster är diabetesforskaren Kerstin Brismar, vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och kocken Alexandra Zazzi.

– Vi kommer att diskutera hur, när och vad man ska äta för att undvika att få vissa sjukdomar. Kosten är en sådan stor del av vårt mående. Vi kommer in på bevisen för det, hälsotrender förr och hur det ser ut framåt. Vi pratar också om en toalett som ska kunna mäta vilka tarmbakterier som fattas – och att bakterier kanske är framtidens medicin, säger Sofia Rågenklint.

”Fråga doktorn hälsa” sänds i SVT1 tisdagar kl 20.00.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Sofia Rågenklint: Det bara small till

ÄMNEN I ARTIKELN

Fråga doktorn hälsa

Fråga doktorn (tv-program)

Sofia Rågenklint

Forskning & vetenskap

Hälsotrender

Hälsa

Henrik Ennart