Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Avslöjar: Melloturnén 2021 läggs ner

David Sundin pekas ut som programledare – tillbakavisas: ”Jag leder inte”

Av: 

Torbjörn Ek

David Sundin.
David Sundin.

NÖJE

Aftonbladet avslöjar: Melodifestivalturnén ställs in nästa år.

Enligt väl insatta källor kommer samtliga program att sändas från Stockholm – och David Sundin pekas ut som en av programledarna.

”Tre minuter research räcker för att upptäcka att jag inte leder Melodifestivalen nästa år”, skriver han på sin Instagram Story efter att Aftonbladet först publicerat uppgifterna.

Under måndagskvällen programledde han ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset 2020” hos konkurrenten Kanal 5, men vann samtidigt pris för SVT-serien ”Bäst i test” som röstats fram till Barnens pris under galan. Enligt uppgifter till Aftonbladet pekas David Sundin, 44, också ut som en av dem som ska leda Melodifestivalen nästa år. Efter att uppgifterna först publicerats har dock David Sundin själv gått ut i sina sociala medier och tillbakavisat det:

”Tre minuter research räcker för att upptäcka att jag inte leder Melodifestivalen nästa år” skriver han i en story på sin Instagram.

Turnén ställs in

Vad som däremot står klart är att de 28 tävlande artisterna i nästa års Melodifestival kommer att få genomföra sina framträdanden i Stockholm. Som Aftonbladet tidigare berättat har coronapandemin tvingat SVT att ta fram en reservplan för att kunna genomföra de fyra deltävlingarna, andra chansen och finalen från en och samma inspelningsplats och enligt flera samstämmiga källor har SVT sedan några veckor tillbaka bestämt sig för att följa den planen.

– Det blir ingen turné. Det går inte. Kommunerna kan inte riskera att gå in med miljonbelopp i något som kanske inte kan bli av och SVT vill inte riskera sitt anseende genom att börja sälja biljetter till ett stort arenaevent mitt under pågående pandemin. Alla program sänds från Stockholm, säger en branschkälla.

Exakt varifrån Melodifestivalen kommer att sändas är ännu oklart. I branschen har det tidigare ryktats om platser som Annexet i Globen-området eller NEP studios i Spånga där TV4:s ”Idol” sänds under hösten. De ryktena tog ny fart i samband med att ”Idol” presenterade sin ”Sverigevägg” där tv-tittarna kan medverka som publik från tv-sofforna genom en enorm videoskärm i studion. ”Sverigeväggen” har skapats av konkurrenten SVT:s grafiska avdelning SVT Design.

Oklart om det kommer säljas biljetter

– Det är fortfarande viktigt att artisterna kan göra storslagna scenshower, att deras framträdanden ska kunna föras över till en Eurovisionscen. Men SVT har nog tänkt bort publiken helt och fokuserar på att kunna göra bra sändningar för tv-publiken, säger en annan av Aftonbladets uppgiftslämnare.

Om det över huvud taget blir någon publik på plats under sändningarna och om det i så fall kommer att säljas biljetter är i dagsläget oklart.

Deadline för att skicka in låtar har stängts och totalt har det skickats in 2 747 bidrag till nästa års Melodifestival. Under förra veckan sammanträdde juryn och valde ut 14 av dessa. Ytterligare 14 bidrag kommer att väljas ut av Melodifestivalens redaktion.

Aftonbladet har bett Melodifestivalens projektledare Anette Hellenius att kommentera uppgifterna om att turnén ställs in och David Sundin som programledare, hon svarar via sms:

”Vi har inga kommentarer att ge i dagsläget. Vi återkommer så snart vi har något att berätta.”

Fotnot: I en första version av den här artikeln hävdades att David Sundin var klar som programledare för Melodifestivalen, något han nu alltså tillbakavisat.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

I år ledde han programmet ihop med Linnea Henriksson och Lina Hedlund.
Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: 34 artister som vill vara med i Mello 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

David Sundin

SVT, Sveriges Television