Nöje

Herngren om "Masked singer": Varit jättedålig

Av: 

TT

NÖJE

Felix Herngren och Pernilla Wahlgren avslöjar maskerade kändisars identiteter i TV4:s nya fredagsunderhållning.

– Man tror att det är jättelätt, men man blir väldigt förbryllad, säger Pernilla Wahlgren.

I den amerikanska versionen av "Masked singer" har kändisar som Tori Spelling, T-Pain, Kelly Osbourne, Lil Wayne och Nick Carter tävlat. Nu får tv-formatet premiär i Sverige.

Men vilka kändisar som dyker upp i den svenska versionen är okänt – och det är hela programidén: Varje vecka ska expertpanelen försöka lista ut vem som döljer sig bakom olika heltäckande masker efter ett sång- och dansframträdande. Alla från "isvargen" och "enhörningen" till "voododockan" och "godisautomaten" ställer sig på scenen.

– Det kan vara vilken känd svensk som helst, idrottspersoner, skådespelare, politiker eller influencers. Ganska ofta är det folk som inte har stått på en scen innan, säger Felix Herngren, som utgör en del av expertpanelen, tillsammans med Pernilla Wahlgren, Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw.

Tänker utanför boxen

Under programmets gång pågår en intern tävling inom gruppen om vem som lyckas gissa flest rätt. Inte ens programledaren David Hellenius känner till kändisarnas identiteter – och maskeringen sker under stort hemlighetsmakeri. Enligt Felix Herngren var han själv sämst på att gissa.

– Jag har varit jättedålig. Jag har nog inte varit gruppens skarpaste hjärna, men jag har haft sjukt kul ändå. Det är mycket svårare än man tror, folk har väldigt olika röster när de sjunger och när de pratar, säger han.

TT: Vad är dina styrkor?

– Jag tror att jag tänker utanför boxen. Pernilla har en väldigt framgångsrik släkt som ofta sjunger i tv, varenda en i hennes närhet är någon typ av artist, och hon gissar ju ofta på familjemedlemmar. Jag försöker tänka utanför boxen: "Håkan Juholt kanske tycker att det är kul att ställa upp?", till exempel, säger Felix Herngren.

Detektivarbete

Pernilla Wahlgren kallar sig själv och sina panelmedlemmar för detektiver, och berättar att hon själv är väldigt nöjd med sin insats.

– Jag trodde att min styrka skulle vara att känna igen röster, men det landade på klurigheten, jag lägger ihop lite pusselbitar här och där, säger hon, och beskriver det som ett roligt sällskapsspel:

– Det är kul, om man är blyg och inte har sången som sitt egentliga yrke är det ett bra program att vara med i.

"Masked singer" sänds på fredag 20.00 i TV4.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert: