De tävlar i ”Den stora hälsoresan”

Uppdaterad 2021-05-06 | Publicerad 2021-01-19

Viktor Frisk.

Det blir en ny säsong av ”Den stora hälsoresan” som bygger på det omskrivna träningskonceptet ”16 weeks of hell”.

Aftonbladet kan också avslöja fem deltagare: Kalle Moraeus, Viktor Frisk, Sofia Wistam, Magnus Wislander och Patrick Ekwall.

– Jag kan bekräfta det, säger Anders Kilander, pressansvarig på discovery+.

Det var i februari förra året som Aftonbladet kunde avslöja att Kanal 5 planerade att producera en realityserie baserad på det extrema träningskonceptet ”16 weeks of hell”. Programmet fick namnet  ”Den stora hälsoresan” och bland deltagarna märktes Måns Möller, Martin Melin, Agneta Sjödin och Martina Haag.

– Jag vill inte bli för smal i ansiktet, så jag kanske kommer lägga till lite när det kommer till kosten. Men jag har faktiskt lite fett att ta av om jag vill ha en hård mage, förklarade Agneta Sjödin innan programmet drog igång.

Nu kan Aftonbladet berätta att det blir en ny säsong av ”Den stora hälsoresan”. Bland deltagarna som i skrivande stund enligt uppgifter till Aftonbladet har påbörjat sina helvetiska veckor är bland andra influencern Viktor Frisk, tv-profilen Sofia Wistam, sportkrönikören Patrick Ekwall, handbollslegendaren Magnus Wislander och musikanten Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus.

Ute på powerwalk

Deltagarna får inte avslöja att de är med i programmet, men under måndagen lade Viktor Frisk ut en story på Instagram där han förklarar att han ska ut på en powerwalk klockan 05.56 och Sofia Wistam gjorde under samma dag ett inlägg där hon skrev:

”Tog en promenad i morse innan någon annan i familjen hade vaknat”.

En välkänd ingrediens i träningsprogrammet är just att starta dagen med en lång powerwalk för att få igång förbränningen.

När vi når musikern Kalle Moraeus är han hemlighetsfull när programmet kommer på tal.

– Jag tror inte jag får prata om sånt. Du får vända dig till kanalen, säger Kalle Moraeus.

Anders Kilander, pressansvarig på discovery+, bekräftar att programmet får en fortsättning.

– Jag kan bekräfta att Patrick Ekwall, Magnus Wislander, Sofia Wistam, Viktor Frisk och Kalle Moraeus ska vara med i den nya säsongen som sänds senare i vår. Det har precis börjat spelas in, säger han.

Sofia Wistam.

Har sågats

”16 weks of hell” är utformat av Tony Andersson och har lockat flera svenska kändisar att underkasta sig den extrema träningen. Bland andra har Lasse Kronér, Rickard Olsson och Magnus Hedman hyfsat till formen med hjälp av träningsprogrammet.

Konceptet har dock fått kritik från flera håll, inte minst från Martina Haag som var en av deltagarna i första säsongen av ”Den stora hälsoresan”. Mitt under säsongen hoppade hon av efter att ha tvingats rapportera sin vikt för Tony Andersson, något hon tyckte var oviktigt i sammanhanget.

– Även om du säger: ”Vi bantar inte” så är det att jag måste väga mig, jag måste veta hur många kalorier det finns i en tomat. Jag måste hela tiden titta på vågen, jag måste köpa en våg. Jag vill känna att kläderna sitter bra, då är jag nöjd. Jag vill inte köpa en våg för att passa in i ditt diagram, sa Martina Haag i programmet.

Även skådespelaren Johan Rheborg gick till hård attack mot programmet på Instagram.

”Ätstörningar är ett ofantligt problem och det här tv-programmet är ett enormt kliv bakåt. Det gör mig ledsen”, skrev han i ett inlägg.

ANNONS