Helena Bergström

Helena Bergström om att regissera sin dotter: ”Molly är fantastisk”

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Efter succén med filmen ”En underbar jävla jul” – nu är Helena Bergström tillbaka som regissör.

Och den här gången med dottern Molly Nutley i huvudrollerna.

– Det finns ingen som skulle kunna göra det som hon gör, säger Helena Bergström.

”En underbar jävla jul” var 2015 års stora biosuccé. Nu är Helena Bergström aktuell med en ny ”Jävlar”-film.

– Jag vill liksom berika det svenska språket, skämtar regissören om nya filmen, ”Vilken jävla cirkus”.

Bergström påbörjade arbetet med filmen, som hon även skrivit manus till, redan 2010. Av olika anledningar har hon fått skjuta på projektet. Men ända sedan starten har ordet ”jävlar” funnits med i titeln.

Med undantag för svordomen finns det ingen direkt koppling mellan filmerna, men det finns ändå ett släktskap, berättar Helena Bergström.

– Jag vill göra filmer med ett budskap och som jag själv vill se. Man ska beröras, och man ska kunna skratta fast det kan handla om jätteallvarliga saker.

Bergström: ”Hon är otrolig”

I rollistan hittar man bland annat Tomas von Brömssen, Vanna Rosenberg och Johan Widerberg. Även Molly Nutley syns i en av huvudrollerna. Det är första gången Bergström regisserar sin och Colin Nutleys dotter i en större roll.

– Det har varit fantastiskt. Hon är otrolig. Vissa scener hon har gjort, bland de svåraste, har hon tagit med en tagning, säger Helena Bergström.

– Det är något jag aldrig kunnat leverera i hennes ålder, och kanske inte senare heller. Så jag är väldigt ödmjuk. Sedan råkar hon vara min dotter.

Helena Bergström inser att Molly Nutley granskas hårdare på grund av sitt släktskap.

– Det är förstås en tuff resa för henne, hon måste dubbelbevisa. Hon är vår dotter och spelar i våra filmer. Det är mycket skit man kan få. Det kan jag säga som jobbat med min man i så många år, säger Bergström.

– Men det finns ingen som skulle kunna göra det som hon gör. Sedan är det upp till henne hur jobbigt hon tycker det är att vi är hennes föräldrar. Men för hennes del tror jag att den här rollen var för bra för att tacka nej till.

Känner ingen press

”En underbar jävla jul” var en av de mest sedda biofilmerna 2015. Men det betyder inte att Helena Bergström känner mer press på sig.

– Man har alltid det, det är alltid förväntningar. Jag är så överlycklig. Jag har haft fantastiska skådespelare, de har levererat så det är galet. Och jag har en fotograf och medarbetare som har gjort att jag har kunnat göra min vision och mer därtill, mer kan jag inte göra.

”Vilken jävla cirkus” har premiär den 20 oktober.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Molly Nutley om kärleken: ”Jag trodde inte att det var möjligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Helena Bergström

Molly Nutley

Tomas von Brömssen

Vanna Rosenberg