Eric Saade om tiden efter ”Så mycket bättre”: Man kände sig som en zombie

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: TV4
Eric Saade i ”Så mycket bättre”.

Eric Saade är aktuell i ”Så mycket bättre” på TV4.

En roligt upplevelse, tycker artisten – men han vet inte hur han presterade.

– Det kan ha gått åt helvete, säger Eric Saade.

Eric Saade, 26, har ett långt CV trots sin unga ålder. Han fick sitt första skivkontrakt som 16-åring och slog igenom som 19-åring med ”Manboy” i Melodifestivalen. Sedan dess har han vunnit hela musiktävlingen med låten ”Popular” 2011 och fått representera Sverige i Eurovision Song Contest, släppt flera album och sålt platina såväl på hemmaplan som i Ryssland.

I höst syns han tolka folkkära artister som Kikki Danielsson, Uno Svenningsson och Tomas Andersson Wij i TV4-programmet ”Så mycket bättre” med start i kväll.

– Att få fritt spelrum och tolka fantastiska låtar är väldigt roligt. Det är egentligen sjukt att man får lov att göra det på det sättet. Det kommer man aldrig mer få göra i sitt liv. Det tyckte jag var skitroligt, säger Eric Saade om sin medverkan.

– Det bästa var väl nog att lära känna alla andra. Det var en skönt gäng människor som jag inte trodde att jag skulle få chans att lära känna.

Men inspelningsperioden, som äger rum under elva dagar på Gotland, var också tuff.

– Det mest utmanande var att hålla sig vaken.

Var det intensivt?

– Ja, det var sjukt intensivt. Man gick och lade sig klockan två om nätterna och sedan stod någon och bankade klockan sju på morgonen igen.

”Kan ha gått åt helvete”

Han beskriver hur han kände sig som en levande död när han lämnade inspelningsplatsen på Gotland.

– Man har ingen aning om det gick bra eller dåligt. Det kan ha gått åt helvete och det kan ha gått asbra, men man kände sig som en zombie när man kom hem.

Vad säger din magkänsla?

– Min magkänsla är att någonting kommer gå åt helvete och någonting kommer bli skitbra, säger Eric Saade med ett skratt.

Men programmet har också gett honom blodad tand för att skriva musik på svenska. Artistens låtkatalog består hittills bara av texter på engelska. Under ”Så mycket bättre” fick han pausa sina egna projekt, men började arbeta fram nytt material efter sommaren igen.

Fått mersmak Lka

– Jag vet inte direkt stilmässigt vilken väg jag kommer gå. Jag jobbar med det och har inte bestämt mig än. Det kan hända att det blir något på svenska, det kan hända att jag fortsätter på engelska ett tag till. Det finns olika utmaningar i de två grejerna, säger han och fortsätter:

– Nu i ”Så mycket bättre” sjunger jag på svenska och har även skrivit texter på svenska till låtar, så jag har fått lite mersmak på det. Det trodde jag aldrig. Men jag har inte riktigt bestämt mig för vilket språk jag ska fortsätta på. Det blir kanske en mix.

”Så mycket bättre” sänds i TV4, lördagar klockan 20.00. Medverkande är Eric Saade, Kikki Danielsson, Anders Wendin, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Icona Pop och Tomas Andersson Wij.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM