Lasse Kronér om polisanmälan: ”Det här är inte klokt”

Lasse Kronér har polisanmälts av en tidigare SVT-praktikant för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
Nu svarar programledaren på anklagelserna.
– Jag hade inga intentioner att göra någon illa, säger han.

Händelsen ska ha inträffat under inspelningen av ”Dobidoo” 2013. Kvinnan som anmält hade senare ett förhållande med Lasse Kronér.

Programledaren själv är helt oförstående till anmälan.

– Jag pratade med min dotter för tre dagar sedan om #metoo och sa att det är så gott att kunna titta tillbaka och veta att man har rent bakåt. Jag har en grej när jag skällde ut en producent på ett dåligt sätt, men det var i stridens hetta, jag sa ett dumt ord. Det är vad jag har bakåt på 35 år. I dag ringer min dotter mig och undrar: ”Va, vad händer pappa?”. Det här är inte klokt, säger han till Nöjesbladet.

I en intervju med Expressen berättar kvinnan att Kronér, under tiden de jobbat ihop, skickat opassande sms med bland annat frågor om hon ville ha sex.

”Gick för långt”

Lasse Kronér säger att han då trodde att intresset var ömsesidigt.

– Jag gick för långt utan att jag visste att jag gick för långt. Jag trodde verkligen att vi hade en flört hon och jag. Jag trodde att det var ”cooking”, men jag missbedömde hennes intentioner, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

– Jag hade inga intentioner att göra någon illa. Det är bara att titta på mitt liv och leverne. Jag har aldrig gjort någon illa. Jag har fan stannat för myror på gatan för att ingen ska bli sårad eller tycka illa om. Jag har aldrig någonsin tidigare varit inblandad i något sådant här och kommer heller aldrig att vara det, naturligtvis.

SVT kallade programledaren till ett möte med kvinnan, där han fick en muntlig varning. Enligt Kronér ska han ha bett om ursäkt och de två ska ha skakat hand.

– Sedan jobbade vi ihop i sex månader efter det, hur bra som helst, hon och jag. Sedan råkar vi springa på varandra ett halvår senare av en händelse, och då blir vi efter många om och men, efter att vi pratat ut, kära i varandra.

”Nobbade förhållande”

Enligt Kronér tog förhållandet slut på hans initiativ. Till Expressen säger kvinnan dock att det rörde sig om en vänskapsrelation. Kronér säger även att han under det senaste året kontaktas av kvinnan via sms.

– Hon har berättat för massa folk vad jag är för en. Jag har inte gjort något mer än att nobba ett förhållande, det är vad jag har gjort.

SVT har tidigare sagt till Nöjesbladet att man nu avvaktar utredningen.

Hur är dialogen med SVT?

– Den är jättebra. Vi löste ju detta för fem år sedan. Det måste man säga om SVT i detta fallet, till skillnad från sin systerkanal, så tog de tag i detta direkt. Även om det var en höna eller en fjäder, det får du bestämma vilket. Men de tog tag i det direkt, och de gjorde det till och med innan jag insett vad det var för något, säger Lasse Kronér.

– Så jag måste säga, som min arbetsgivare högaktar jag dem och vad de gjorde den gången. Även om situationen var konstig för mig, gjorde de rätt. De gjorde allt vad man kan tänka.

Huruvida Kronérs medverkan i ”Doobidoo” hotas av anklagelserna mot honom, vill SVT inte svara på i nuläget.

– Jag förstår att folk undrar och kommer vilja ha svar på det. Men nu känner vi att vi inte kan säga något, säger Camilla Hagert, presschef på SVT, till Expressen.

Publisert:

LÄS VIDARE