Magnus Schönberg tvingas lämna Idol 2017: ”Känns bara tomt”

avAnders Hedberg, Mathilde Albinsson

Det tog stopp i den fjärde fredagsfinalen – trots en hyllad Håkan Hellström-tolkning.

Magnus Schönberg, 29, tvingas lämna ”Idol”.

– Det är enormt tungt allting, sa han besviket efter programmet slut.

1 av 4 | Foto: TV4
Magnus med mamma Åsa.

Nio idoler har blivit åtta. Magnus Schönberg blev den fjärde att röstas ut ur tävlingen.

Temat för kvällen var ”hits på svenska”, där idolerna tolkade svenska klassiker och nutida hitlåtar.

Men trots hyllningar från juryn fick Magnus Schönbergs version av Håkan Hellströms "Ramlar" minst antal röster av tittarna.

När telefonslussarna hade stängt stod det klart att det var han som fick lämna – och besvikelsen gick inte att ta miste på.

– Jag trodde inte att jag skulle åka ikväll. Jag är nöjd med mitt framträdande, studion kokade... Nej, jag vet inte. Jag kan inte riktigt sätta ord på det. Det är bara jättetungt. Både att sluta den här resan och att lämna alla människor. Det är enormt tungt allting, säger han till Nöjesbladet efter programmets slut.

Även juryn var förvånad över kvällens resultat:

– Jag trodde absolut inte att han skulle åka, säger Anders Bagge i ”Idol extra”.

Mamma i tårar

I programmet ”Idol extra” dök mamma Åsa upp för att trösta – men även hon bröt ihop i tårar och de bägge fick istället trösta varandra.

– Vi kommer att ta oss igenom det här, säger Åsa i programmet.

En ljuspunkt hittade i alla fall Magnus mitt i bedrövelsen – nu får han åka hem och pyssla om sin dotter Jolie, 4. I den tredje fredagsfinalen, när temat var ”Kärlek”, dedikerade han sitt framträdande till dottern, varpå han fick en söt hälsning tillbaka från henne i programmet: Att han skulle åka ur ”Idol” och komma hem igen.

– Det ska bli gött att få pyssla om henne igen och bara mysa på, berättar han.

Vad tar du framförallt med dig från din ”Idol”-resa?

– Det jag tar med mig mest från den här resan är väl hur mycket jag har växt som person. Och så tar jag med mig nya erfarenheter. Det är nu det hårda arbetet börjar om man vill spinna vidare på det här. Men nu ska jag hem och pyssla om min dotter och ta ikapp lite förlorad tid. Sedan får vi se vad som händer.

Hur går du vidare med musiken nu?

– Jag ska väl hem och ta det lite lugnt. Försöka landa i något slags verkligt livsformat, för det är ju mycket runt omkring här, mycket grejer man inte är van vid. Så det ska bli skönt att komma hem till vardagen och sedan får man ta tag i det. Men jag kommer ju aldrig sluta med musik. Så enkelt är det ju. Det är det jag lever och brinner för. Men i vilken ände jag börjar, det är oklart.

Nu har Magnus Schönberg en solkar favorit till att vinna årets ”Idol”…

– Christoffer Kläfford. Han är Sveriges bästa sångare. Det finns ingen som sjunger som Chris.

Näst minst antal röster i kvällens final fick Noah Gerstenfeld, 19, som sjöng Jakob Karlbergs hit från 2015 ”Fan va bra”.

ARTIKELN HANDLAR OM