Youtube-stjärnan Laki har börjat jobba inom hemtjänsten: ”Vill hjälpa”

Tröttnade på sociala medier

Publicerad 2024-06-24

Laki har tröttnat på att stå i centrum.

Efter att ha jobbat som influencer sedan hon var 14 år har hon nu sökt sig vidare till ett ”normalt” jobb.

– Många kanske tänker ”jaha, hon börjar på hemtjänsten, hon har det knapert i ekonomin” men det är ju inte fallet, säger Lovisa Karlsson.

Lovisa ”Laki” Karlsson, 26, startade sin Youtubekanal för tolv år sedan och har i dag över 300 000 prenumeranter.

Men trots att hon också är aktiv på både Instagram och Tiktok, samt driver en podd – så har hon tröttnat på sociala medier och nu börjat jobba på hemtjänsten.

Laki startade sin Youtubekanal för tolv år sedan.

– Det är så tråkigt att sitta hemma. Som influencer har man ju inga kollegor, jag gör allt helt själv. Sitter hemma, spelar in, redigerar. Det blir jävligt ensamt, säger Lovisa.

Vill känna sig behövd

Det var inte heller pengarna som lockade henne till det nya yrket, eftersom Lovisa redan har ett eget bolag och tar ut en heltidslön varje månad.

– Det var ju att... jag vill känna mig lite behövd. Man fokuserar på sig själv hela tiden. Man tröttnar på sig själv, säger hon och fortsätter:

– Jag känner att jag måste gå ut och känna lite på hur det känns att ha ett normalt jobb.

Lovisa Karlsson.

”Torka skit hela sommaren”

Och hon trivs.

– Jag tänkte ”då blir det väl att torka skit hela sommaren” och jag tänkte också ”fan att jag sa ja till det här, var det för impulsivt?”, men sen när jag började kände jag direkt att det är jättenajs.

– Det är ju lite torka rumpa, men det är inte ens farligt. Man tänker att det är värre än vad det är, men man vänjer sig med allting. Och de äldre är så gulliga så man har ingenting emot att göra det, man vill ju hjälpa till.

Framtiden som influencer

Lovisa Karlsson berättar att hon tröttnade på sociala medier för fem år sedan, men att hon blir mer motiverad till att fortsätta nu när hon har ett nytt jobb.

– När det inte är så mycket press på att bara skapa content och vara en rolig influencer så känns det som att jag gör det på fritiden nu och att hemtjänsten är mitt jobb.

Hon planerar inte heller med att sluta hela med sina sociala medier.

– Jag tar det dag för dag. Det faller sig naturligt ifall jag ska sluta.

ANNONS