Publicerad:
Uppdaterad:

After Dark-managern: ”Har betytt så mycket för Nöjessverige”

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Är chockad över dödsbeskedet

1 av 13

After Darks manager, Agne Olsson, blev chockad när han fick höra om Lasse Flinckmans död.

– Vi sa alltid att Lasse kommer leva i en oändlighet, han var en envis och stark person. Jag blev förvånad, säger han.

After Dark-medlemmen Lasse Flinckman har gått ur tiden, 66 år gammal. Dödsorsaken är fortfarande oklar.

2009 lämnade han dragshow-gruppen på grund av problem med sina lungor.

– Han slutade för att han inte orkade, men att jobba i After Dark, det är fan mig två timmars dans och klädbyten. Det var ju tufft med föreställningarna, säger managern Agne Olsson och fortsätter:

– Jag trodde inte att det skulle gå på det här sättet. Han hade ingen speciell sjukdom vad jag vet.  Han hade ju problem med syret, lungorna, men det kan ju många ha.

”Han var helt outstanding”

Agne Olsson blev förvånad när han fick dödsbeskedet.

– Man blir ledsen. Varje gång du träffade Lasse så var det kul, väldigt roligt. Det var ingen bitter människa, det var en positiv personlighet. Lasse var en mycket charmig, tuff person, säger han.

Han berättar att Lasse Flinckman hade en viktig roll i After Dark och att han alltid sa vad han tyckte, vilket lyfte gruppen.

– Han var helt outstanding på scen, men också vid sidan av med att sköta hela ensemblen. Han var en glad person, som hade mycket upptåg för sig. Det var han faktiskt, det är inte bara som jag säger, han var verkligen en personlighet.

”En pionjär”

Olsson minns när han gick och tittade After Dark vid starten. Då var han inte deras manager, men han jobbade i branschen.

– De har betytt så mycket för Nöjessverige. När de uppträdde först var det förbjudet, folk smög in för att se dem. I och med att det var något helt nytt. Det var knappt några som vågade gå dit, säger Agne Olsson.

– Han och Christer var oerhörda pionjärer. Sedan kom det någon tv-snutt, sedan gick folk och tittade och upptäckte att det var så in i helvete bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN